Πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης

Πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

• Το βιβλίο του Θαλή Κουτούπη «Τα Εντεκα Δευτερόλεπτα» για τη σύγχρονη πολιτική ιστορία από το 1950 έως σήμερα, παρουσιάζεται στον Ιανό (Σταδίου 24) από τους Ντόρα Μπακογιάννη, Θεόδωρο Πάγκαλο και Αθανάσιο Παπανδρόπουλο στις 6 μ.μ.

• Για τη ζωή και το έργο του Φαίδωνα Πατρικαλάκι θα μιλήσουν στο καφέ Φίλιον (Σκουφά 34) οι Χαρίσσα Δημητρακοπούλου, Εύα Κοταμανίδου και Κώστας Κρεμμύδας στις 7.30 μ.μ.

• Με θέμα τη Σμύρνη ανοίγει η έκθεση σκιτσογραφίας της Ελλης Σολομωνίδη-Μπαλάνου στην Εστία Νέας Σμύρνης (Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 1).

• Στη Δημοτική Πινακοθήκη της Λάρισας (Γ.Παπανδρέου 2) ταξιδεύει και εγκαινιάζεται στις 7.30 μ.μ. η ομαδική έκθεση «μόνο εσέ, Ρωτόκριτε», βασισμένη στο έργο του Βιντσέντζου Κορνάρου.

• Το φωτογραφικό λεύκωμα του Πάρι Πετρίδη «Τα Ρωμαίικα Σχολεία της Πόλης» (εκδ. Αγρα) παρουσιάζεται στο Πνευματικό Κέντρο Κωνσταντινουπολιτών (Δ. Σούτσου 46) στις 7.30 μ.μ.

• Εγκαινιάζεται η φωτογραφική έκθεση της Δήμητρας Λαζαρίδου «Εκλεκτική Κληρονομιά» στην γκαλερί ΑΔ (Παλλάδος 3) στις 8 μ.μ.

• Το Caravan Project, που περιοδεύει ανά την Ελλάδα και διοργανώνει διαδραστικές πολιτιστικές δράσεις, σταθμεύει στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης και εγκαινιάζει στις 7 μ.μ. δύο εκθέσεις με φωτογραφίες και ντοκιμαντέρ από το οδοιπορικό του.

• Τις οδυνηρές εικόνες των προσφύγων στις λέμβους αποτυπώνει ζωγραφικά η Μαρία Γιαννακάκη στην έκθεση της «Mare Monstrum», η οποία τελεί υπό την αιγίδα της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην γκαλερί Σκουφά (Σκουφά 4). Η έκθεση εγκαινιάζεται στις 7.30 μ.μ., υπό την επιμέλεια της ιστορικού τέχνης Ελισάβετ Πλέσσα.

• Τη βαλκανική μουσική όπερα «Rousilvo» παρουσιάζει ο μουσικοσυνθέτης Κώστας Θεοδώρου στη Μικρή Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών (Συγγρού 107) στις 9 μ.μ., η οποία βασίζεται στην ιστορία του ομώνυμου εγκαταλελειμμένου χωριού (στα ελληνικά Ξανθόγεια) που βρίσκεται έξω από την Εδεσσα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT