Ρεάλ και Βόλφσμπουργκ οι πρώτες των «8»

Ρεάλ και Βόλφσμπουργκ οι πρώτες των «8»

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Πατώντας» στα αποτελέσματα από τις πρώτες αναμετρήσεις, Ρεάλ Μαδρίτης και Βόλφσμπουργκ πέρασαν τα εμπόδια των Ρόμα και Γάνδης, αντίστοιχα, και προκρίθηκαν στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ. Στα χθεσινά παιχνίδια η Ρεάλ επικράτησε με 2-0 και η Βόλφσμπουργκ με 1-0.

Στη Μαδρίτη, η Ρόμα, που είχε χάσει με 0-2 στην Ιταλία, μπορούσε να πραγματοποιήσει μια σπουδαία ανατροπή, αλλά οι παίκτες της δεν εκμεταλλεύτηκαν τις πολλές ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν. Ο Τζέκο στο 14΄, ο Σαλάχ στο 28΄, στο 50΄ και το 56΄ και ο Μανωλάς στο 57΄ θα μπορούσαν να είχαν… αλλάξει την ιστορία του αγώνα, αν δεν σπαταλούσαν μοναδικές φάσεις για γκολ. Στο 64΄ ο Ρονάλντο (1-0) και στο 68΄ ο Χάμες (2-0) άφησαν τη Ρόμα να κερδίσει (μόνο) τις εντυπώσεις. Είναι χαρακτηριστικό πως μέχρι να επιτευχθεί το πρώτο γκολ της «βασίλισσας» επικρατούσε αναβρασμός στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να συγκεντρώνει τη δυσαρέσκεια αρκετών φιλάθλων των «Μαδριλένων». Στο 88΄ το… κακό φεγγάρι φάνηκε ξανά για την ιταλική ομάδα, με τον Περότι να σημαδεύει το δοκάρι.

ΡΕΑΛ: Νάβας, Ντανίλο, Πέπε, Ράμος, Μαρσέλο, Μόντριτς (76΄ Χεσέ), Κρόος, Κασεμίρο (84΄ Κόβασιτς), Χάμες, Μπέιλ (61΄ Βάσκες), Ρονάλντο.

ΡOΜΑ: Σέζνι, Φλορέντσι, Μανωλάς, Ζουκάνοβιτς, Ντιν, Κεϊτά (86΄ Μαϊκόν), Πιάνιτς (46΄ Βενκέρ), Περότι, Ελ Σαραουί (74΄ Τότι), Σαλάχ, Τζέκο.

Στο Βόλφσμπουργκ οι γηπεδούχοι έπρεπε να υπερασπιστούν τη νίκη με 3-2 στην έδρα της Γάνδης και το κατάφεραν χωρίς ιδιαίτερο κόπο. Ο Σίρλε στο 74΄ σφράγισε την πρόκριση της ομάδας του στην επόμενη φάση, με το μισό γκολ να ανήκει στον Ντράξλερ, που έκανε εξαιρετική ενέργεια από δεξιά.

ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ: Κάαστελς, Τρασχ, Ροντρίγκες, Ντάντε, Κνόχε, Λουίς Γκουστάβο, Γκιλαβογκί, Αρνολντ (83΄ Βιεϊρίνια), Ντράξλερ (78΄ Καλιγκιούρι), Σίρλε (89΄ Σέφερ), Κρούζε.

ΓΑΝΔΗ: Σελς, Ραφίνια (78΄ Φόκετ), Ασαρέ, Νίλσεν, Γκέρσον, Νέτο, Κουμς, Ντεζέγκερε, Μάτον (68΄ Σαλέφ), Μιλίσεβιτς, Σίμον (70΄ Κουλιμπαλί).

Το κυρίως πιάτο της εβδομάδας σερβίρεται απόψε, με τη σπουδαία αναμέτρηση της Τσέλσι με την Παρί Σεν Ζερμέν στο Παρίσι. Οι Γάλλοι έχουν προβάδισμα από τη νίκη τους με 2-1, αλλά η Τσέλσι (θα αγωνιστεί χωρίς τον Τζον Τέρι) σκοράρει πολύ τον τελευταίο καιρό και το ματς θα είναι αμφίρροπο. Στον άλλο αγώνα η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης υποδέχεται την Μπενφίκα, που είχε νικήσει με 1-0 στην έδρα της αλλά θα παίξει με σχεδόν όλη την άμυνά της (βασικός τερματοφύλακας, τρεις κεντρικοί αμυντικοί και δεξί μπακ) εκτός 18άδας. Ετοιμοι πάντως είναι οι φορμαρισμένοι Ανδρέας Σάμαρης και Κώστας Μήτρογλου για τους Λουζιτανούς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT