Με πτώση έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές

Με πτώση έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε συντονισμένη πτώση οδήγησε χθες τις ευρωπαϊκές αγορές η δυσοίωνη είδηση της ραγδαίας πτώσης που σημείωσαν οι εξαγωγές της Κίνας τον Φεβρουάριο. Συμπαρασύροντας τον δείκτη FTSE 100 του Λονδίνου σε υποχώρηση 0,92%, μεγάλη πτώση σημείωσαν οι εταιρείες ορυχείων ενόψει μειωμένης ζήτησης από τη δεύτερη οικονομία στον κόσμο. Παράλληλα ο δείκτης STOXX Europe 600 των εταιρειών Πρώτων Υλών κατέγραψε απώλειες 4,9% ακολουθώντας την ελεύθερη πτώση από 4,7% ώς 8,9% που σημείωσαν οι κολοσσοί των χαλυβουργείων BHP Billiton, Anglo American, Rio Tinto και Glencore.

Με απώλειες έκλεισαν και οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές, με 0,88% ο XETRA DAX της Φρανκφούρτης, 0,86% ο CAC 40 της Γαλλίας και 0,23% ο FTSE MIB του Μιλάνου. Σύμφωνα, άλλωστε, με το Reuters οι ρευστοποιήσεις σχετίζονται και με την προσδοκία της αγοράς ότι η ΕΚΤ θα προχωρήσει σε νέα κίνηση αύριο. Την ίδια στιγμή το πετρέλαιο έδειχνε τάσεις σταθεροποίησης στα κέρδη των τελευταίων ημερών με το αργό ΗΠΑ να κυμαίνεται το βράδυ στα 36,85 δολάρια το βαρέλι και το Brent στα 39,08 δολάρια. Η Goldman Sachs, πάντως, προειδοποιεί ότι η άνοδος των τιμών των εμπορευμάτων δεν θα έχει διάρκεια αν δεν ανακάμψει η ζήτηση από την Κίνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT