ΚΑΣ: Υπό προϋποθέσεις η πώληση του Αστέρα

ΚΑΣ: Υπό προϋποθέσεις η πώληση του Αστέρα

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη διασφάλιση της ελεύθερης πρόσβασης στον ναό του Απόλλωνος Ζωστήρος και στους άλλους αρχαιολογικούς χώρους που βρίσκονται επί της έκτασης που φιλοξενεί το ξενοδοχειακό συγκρότημα του Αστέρα Βουλιαγμένης ζήτησε το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ).

Στη σχετική συνεδρίαση του ΚΑΣ, που έγινε την Τρίτη και εξετάστηκε η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) με την οποία προχωρεί η πώληση του Αστέρα Βουλιαγμένης από την Εθνική Τράπεζα και το ΤΑΙΠΕΔ, δόθηκε, σύμφωνα με κύκλους του Ταμείου, θετική γνωμοδότηση αλλά υπό την παραπάνω προϋπόθεση. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως το ΤΑΙΠΕΔ συμφωνεί με τις παρατηρήσεις αυτές όπως και ότι ο επενδυτής θα τις ικανοποιήσει.

Παραμένει όμως άγνωστο επί του παρόντος με ποιο τρόπο θα δεσμευτεί συμβατικά για αυτό ο επενδυτής και αν θα απαιτηθεί για τον λόγο αυτό τροποποίηση ακόμα και του ΕΣΧΑΔΑ, αλλά και τι σημαίνει αυτό εν τέλει για τη λειτουργία του ξενοδοχειακού συγκροτήματος προοπτικά. Υπενθυμίζεται πως εκκρεμούν ακόμα και οι αποφάσεις του Κεντρικού Συμβούλιου Διοίκησης (ΚΣΔ) της κυβέρνησης, το αρμόδιο όργανο που θα αποστείλει το ΕΣΧΑΔΑ προς έγκριση στο ΣτΕ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT