Κατρούγκαλος: «Η κατάσταση στην Ειδομένη είναι φρικτή»

Κατρούγκαλος: «Η κατάσταση στην Ειδομένη είναι φρικτή»

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η Ελλάδα θα προσπαθήσει να εξασφαλίσει ανθρωπίνως ανεκτές συνθήκες στην Ειδομένη» δήλωσε ο υπουργός  Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, σε συνέντευξη που έδωσε σε τηλεοπτική εκπομπή στο BBC.

Ο υπουργός, ο οποίος περιέγραψε τις παρούσες συνθήκες ως «φρικτές», τόνισε πως η περιοχή δεν προοριζόταν ποτέ για καταυλισμός.

«Πρέπει να επιμείνουμε ώστε αυτοί οι άνθρωποι να αντιμετωπιστούν με ανθρωπιά και ύστερα να πάρουν το δρόμο για την Ευρώπη, μιας και δεν επιθυμούν να παραμείνουν στην Ελλάδα».

Ο κ Κατρούγκαλος σημείωσε πως τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη είχαν νομική υποχρέωση να δεχτούν τις μετανάστες, σύμφωνα με το ισχύoν σχέδιο μετεγκατάστασης.

Την Τετάρτη, η ΠΓΔΜ, είχε ανακοινώσει πως δε θα επέτρεπε σε άλλους μετανάστες να διασχίσουν τα σύνορα με την Ελλάδα, μπλοκάροντας με αυτό τον τρόπο τον διάδρομο των Βαλκανίων προς τον Βορρά.

Η απόφαση αυτή ήρθε ως επιστέγασμα στην απόφαση της  Σλοβενίας να απαγορεύσει την πρόσβαση των μεταναστευτικών ροών στη χώρα.   

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT