Οι έδρες έκριναν τα πρώτα ματς στο Γιουρόπα

Οι έδρες έκριναν τα πρώτα ματς στο Γιουρόπα

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε μια βραδιά που θα… άρμοζε στο Τσάμπιονς Λιγκ, τα περισσότερα εκ των φαβορί πήραν προβάδισμα πρόκρισης στους «8» του Γιουρόπα Λιγκ, μετά τις πρώτες αναμετρήσεις για τη φάση των «16». Είναι χαρακτηριστικό πως δεν επικράτησε κανείς φιλοξενούμενος.

Ο αγώνας που ξεχώρισε, όπως αναμενόταν, ήταν το ντέρμπι ανάμεσα στη Λίβερπουλ και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που βρήκε νικητή τον σύλλογο του Ανφιλντ με 2-0. Τα γκολ του Στάριτζ με πέναλτι στο 20΄ και του Φιρμίνιο στο 73΄ δίνουν σαφέστατο προβάδισμα στην ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, η οποία δημιούργησε και άλλες ευκαιρίες να αυξήσει τις πιθανότητές της, ενόψει της ρεβάνς του Ολντ Τράφορντ.

Στην ισπανική μονομαχία, η Αθλέτικ Μπιλμπάο του Ερνέστο Βαλβέρδε επικράτησε της Βαλένθια με 1-0 (20΄ Ραούλ Γκαρσία).

Ντέρμπι αναμενόταν και στη Γερμανία, αλλά η Ντόρτμουντ ήταν καταιγιστική κόντρα στην Τότεναμ, της οποίας επιβλήθηκε με 3-0, χάρη στα γκολ των Ομπαμεγιάνγκ (30΄) και Ρόις (61΄, 70΄).

Σε πλεονεκτική θέση βρίσκεται και η Σαχτάρ που νίκησε με 3-1 την Αντερλεχτ. Οι Τάισον (21΄), Κούτσερ (24΄) και Εντουάρντο (79΄) σκόραραν για τους Ουκρανούς, ενώ για την ομάδα που απέκλεισε τον Ολυμπιακό είχε μειώσει ο Ατσεαμπόνγκ (69΄) σε 2-1.

Δύσκολο έργο αναμένεται να έχει η Φενέρμπαχτσε στην έδρα της πορτογαλικής Μπράγκα, αν και το γκολ του Τοπάλ στο 82΄ μπορεί να αποδειχθεί αρκετό για την ομάδα του Βίτορ Περέιρα.

Βασιλεία και Σεβίλλη έμειναν στο 0-0, με τους Ισπανούς να παίζουν με 10 παίκτες στα τελευταία λεπτά, λόγω αποβολής του Νζονζί.

Αλλη μία ισπανική ομάδα, η Βιγιαρεάλ, βρίσκεται πλέον κοντά στην πρόκριση, λόγω της νίκης της με 2-0 επί της Μπάγερ Λεβερκούζεν. Και τα δύο γκολ σημείωσε ο Μπακαμπού (5΄, 56΄).

Ανοιχτές έμειναν στην Τσεχία οι διαφορές των Σπάρτα Πράγας και Λάτσιο που έμειναν στο 1-1. Ο Φρίντεκ έκανε το 1-0 στο 13΄ και ο Παρόλο ισοφάρισε στο 38΄ για την ιταλική ομάδα.

Ολα τα χθεσινά αποτελέσματα: Φενέρμπαχτσε – Μπράγκα 1-0, Ντόρτμουντ – Τότεναμ 3-0, Σαχτάρ Ντόνετσκ – Αντερλεχτ 3-1, Βασιλεία – Σεβίλλη 0-0, Σπάρτα Πράγας – Λάτσιο 1-1, Βιγιαρεάλ – Μπάγερ Λεβερκούζεν 2-0, Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-0, Αθλέτικ Μπιλμπάο – Βαλένθια 1-0. Οι ρεβάνς θα διεξαχθούν στις 17 Μαρτίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT