Μπαράζ βανδαλισμών σε σταθμούς του μετρό

Μπαράζ βανδαλισμών σε σταθμούς του μετρό

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προβληματισμό προκαλούν τα επαναλαμβανόμενα φαινόμενα βανδαλισμών των ακυρωτικών μηχανημάτων σε σταθμούς του μετρό, τα οποία οι ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες) δεν προλαβαίνουν να επιδιορθώσουν. Τα πρώτα κρούσματα σημειώθηκαν την Παρασκευή το βράδυ και το φαινόμενο συνεχίστηκε και το Σάββατο. «Θύματα» των κουκουλοφόρων ήταν ακυρωτικά μηχανήματα σε σταθμούς του μετρό στο Μοναστηράκι και στον Κεραμεικό. Μέχρι χθες δεν είχαν επιδιορθωθεί όλα τα μηχανήματα, με αποτέλεσμα η εξυπηρέτηση των επιβατών να παρουσιάζει σημαντική καθυστέρηση.

Προχθές το βράδυ ακόμη ένα καταγεγραμμένο περιστατικό ήρθε να προστεθεί στους βανδαλισμούς του Σαββατοκύριακου καθώς παρόμοια επίθεση δέχτηκε ο σταθμός «Αγιος Ελευθέριος». Σύμφωνα με τις ΣΤΑΣΥ, οι βλάβες θα έχουν επιδιορθωθεί πλήρως σήμερα. Ωστόσο υπάρχουν καταγγελίες ότι βλάβες έχουν υποστεί και ακυρωτικά μηχανήματα σε σταθμούς της γραμμής 3 του μετρό, για τις οποίες όμως εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωνε άγνοια. Με δεδομένο ότι οι φθορές δεν αφορούν μόνο ακυρωτικά μηχανήματα αλλά και τζαμαρίες σε σταθμούς, το κόστος επιδιόρθωσης θα επιβαρύνει τις ήδη «πληγωμένες» οικονομικά συγκοινωνιακές εταιρείες. Το γεγονός ότι οι ΣΤΑΣΥ δεν έχουν εικόνα των βλαβών που έχει υποστεί ο εξοπλισμός τους είναι ενδεικτικό της κατάστασης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή