Προς έγκριση το σχέδιο βιωσιμότητας για την ΕΒΖ

Προς έγκριση το σχέδιο βιωσιμότητας για την ΕΒΖ

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντός της εβδομάδας θα εγκριθεί το σχέδιο βιωσιμότητας της ΕΒΖ από το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Πειραιώς, που θα επιτρέψει να πληρωθούν οι τευτλοπαραγωγοί για την περυσινή συγκομιδή, γνωστοποίησε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης στη χθεσινή συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους των τευτλοπαραγωγών από ολόκληρη την Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», στη διάρκεια της συνάντησης που συμμετείχαν επίσης ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελος Αποστόλου, ο γενικός γραμματέας Βιομηχανίας Στρατής Ζαφείρης και ο πρόεδρος της ΕΒΖ Γιώργος Λάντζας, ο υπουργός Οικονομίας διαβεβαίωσε τους παραγωγούς ότι όλα έχουν συμφωνηθεί με την Πειραιώς, όσον αφορά στην αναδιάρθρωση του δανεισμού και στη χρηματοδότηση της εταιρείας, ενώ εμφανίσθηκε αισιόδοξος ότι πιθανότατα εντός των επομένων ημερών θα κλείσει θετικά η αξιολόγηση από τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ε.Ε. για το ζήτημα της περυσινής διάθεσης 30 εκατ. ευρώ επί υπουργείας Παναγιώτη Λαφαζάνη από την υπό εκκαθάριση ΑΤΕ Bank.

Σε ό,τι αφορά την πορεία της εταιρείας από δω και στο εξής, έγινε γνωστό ότι θα πωληθούν όλα τα μη παραγωγικά ακίνητα της ΕΒΖ που δεν χρειάζονται για τη λειτουργία των τριών ζαχαρουργείων σε Πλατύ, Ορεστιάδα και Σέρρες. Το μεγαλύτερο μέρος του ποσού που θα εκταμιευτεί από την Τράπεζα Πειραιώς μετά την έγκριση του σχεδίου θα χρησιμοποιηθεί για την αποπληρωμή των ζαχαρότευτλων της περυσινής χρονιάς, ενώ το υπόλοιπο θα διασφαλίσει την ομαλή λειτουργία της επιχείρησης. Από την πλευρά του, ο κ. Αποστόλου, αφού ενημέρωσε τους παραγωγούς ότι μέχρι τέλος Μαρτίου θα πληρωθούν τη συνδεδεμένη ενίσχυση που ανέρχεται στα επίπεδα των 53 ευρώ ανά στρέμμα και ότι κατά τη νέα προγραμματική περίοδο θα μπορούν να ενταχθούν στο Πρόγραμμα Πιστοποίησης Ολοκληρωμένης Διαχείρισης, τους κάλεσε να στηρίξουν την τευτλοκαλλιέργεια που αποτελεί τη βασικότερη προϋπόθεση για τη βιωσιμότητα της βιομηχανίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT