Το ρομάντζο αναγεννάται στην ψηφιακή εποχή

Το ρομάντζο αναγεννάται στην ψηφιακή εποχή

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί, μέχρι προσφάτως, ερωτήματα του τύπου «τι ζώδιο είσαι;» να αποτελούσαν εγγύηση για την εκκίνηση μιας συζήτησης και ταυτόχρονα εφαλτήριο μιας νέας και πολλά υποσχόμενης γνωριμίας. Σήμερα, όμως, φαίνεται ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει, ιδιαίτερα μετά τη μεγάλη διάδοση των ιστοσελίδων και εφαρμογών γνωριμιών. Οπως φαίνεται, χάρη στην τελευταία λέξη της τεχνολογίας, το ρομάντζο αναγεννάται γενικότερα και μαζί αλλάζουν ριζικά και οι φράσεις, κλισέ συνήθως, που επιτρέπουν την έναρξη συζήτησης μεταξύ των δύο ενδιαφερομένων μερών, μιας συζήτησης που ίσως εξελιχθεί και σε γνωριμία που θα εξελιχθεί στο μέλλον. Οπως λένε οι επαΐοντες, το παλιό και γνώριμο «γεια» είναι ο ταχύτερος τρόπος για να μην ξεκινήσετε ποτέ αυτή τη συζήτηση που επιθυμείτε, ενώ μόνο όσοι έχουν εξαιρετικά γοητευτικό προφίλ μπορεί να τη γλιτώσουν με γενικές ερωτήσεις τού τύπου «πώς ήταν το Σαββατοκύριακό σου;».

Μία από τις πιο συνηθισμένες προσεγγίσεις στη δημοφιλή εφαρμογή γνωριμιών Tinder επιβάλλει το σκανάρισμα του προφίλ του ατόμου για το οποίο ενδιαφέρεστε με την ελπίδα ότι θα βρεθεί κάτι άξιο σχολιασμού, όπως θα μπορούσε να είναι η λεπτομέρεια από κάποια φωτογραφία ή κάποια ανάρτηση. Μάλιστα, όπως αποκαλύπτεται, οι δηλώσεις θα σας βοηθήσουν να επιτύχετε καλύτερα από τις ερωτήσεις, αν φιλοδοξείτε να αρχίσετε μια συζήτηση, καθώς είναι λιγότερο προσωπικές και μπορούν να προκαλέσουν αντίδραση. Στη ιστοσελίδα Bumble, όπου οι γυναίκες ξεκινούν πάντα τη συζήτηση, μια φράση με εγγυημένη επιτυχία είναι να ρωτήσετε τον άνδρα αν είναι φεμινιστής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή