Σύγχρονη τέχνη στο Λος Αντζελες

Σύγχρονη τέχνη στο Λος Αντζελες

38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φέρει το όνομα του δισεκατομμυριούχου ιδρυτή του, του 83χρονου συλλέκτη Eli Broad. Το νέο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης «The Broad» στο κέντρο του Λος Αντζελες στεγάζεται σε ένα εντυπωσιακό οικοδόμημα που σχεδίασαν οι Diller Scofidio + Renfro, απέναντι από το επιβλητικό Walt Disney Concert Hall του αρχιτέκτονα Frank Gehry, και διεκδικεί ισότιμα μερίδιο στα γεμάτα θαυμασμό βλέμματα των περαστικών.

Από μακριά, το λευκό μεταλλικό «πέπλο» που περιβάλλει το οίκημα δίνει την εντύπωση μιας τεράστιας κηρήθρας, ενώ εσωτερικά ο επισκέπτης έχει την αίσθηση ότι περιηγείται σε δαιδαλώδεις, σουρεαλιστικής έμπνευσης διαδρόμους.

Με επιφάνεια 11.000 τ.μ., το διώροφο μουσείο έχει τη δυνατότητα να εναλλάσσει σε περιοδικές εκθέσεις πολλά από τα σημαντικά έργα που διαθέτει -ξεπερνούν τα 2.000 σε αριθμό- και να φιλοξενεί πολλές εκδηλώσεις. Η είσοδος στο μουσείο είναι ελεύθερη. www.thebroad.org

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT