Μεγάλη υποχώρηση του δολαρίου λόγω Fed

Μεγάλη υποχώρηση του δολαρίου λόγω Fed

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η σημαντική πτώση του αμερικανικού δολαρίου έναντι δέσμης σημαντικών νομισμάτων κατά 1,17% αποτέλεσε το γεγονός της χθεσινής ημέρας. Η υποχώρηση του δολαρίου στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Oκτώβριο του 2015 εξηγείται από τη διαφαινόμενη πρόθεση των Αμερικανών κεντρικών τραπεζιτών να προχωρήσουν σε δύο ακόμη αυξήσεις των επιτοκίων δανεισμού το 2016, έναντι τεσσάρων που προέβλεπαν τον περασμένο Δεκέμβριο. Η πτώση του δολαρίου έσπρωξε προς τα επάνω το πετρέλαιο, με το Brent να ενισχύεται κατά 2,65% στα 41,40 δολάρια το βαρέλι και το αμερικανικό αργό (WTI) να ανεβαίνει κατά 4,68% στα 40,20 δολάρια το βαρέλι.

Η πτώση του δολαρίου ενίσχυσε όλα τα εμπορεύματα και μαζί τους και τις αναδυόμενες αγορές, με τον σχετικό δείκτη της MSCI να παρουσιάζει άνοδο 3% και να φτάνει στο υψηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Δεκέμβριο. Στην Ευρώπη ο δείκτης FTSEurofirst έκλεισε χθες με πτώση 0,5%, ο DAX επίσης με πτώση 0,9%, εν μέρει εξαιτίας της ενίσχυσης του ευρώ έναντι του δολαρίου (στο 1,1310 χθες βράδυ). Ο Dow Jones ενισχυόταν χθες βράδυ κατά 0,5% και ο S&P 500 κατά 0,32%, ενώ την ίδια στιγμή συνεχιζόταν η υποχώρηση της απόδοσης των αμερικανικών ομολόγων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή