«Πονάει» μακριά από το ΟΑΚΑ η ΑΕΚ

«Πονάει» μακριά από το ΟΑΚΑ η ΑΕΚ

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ήττα της ΑΕΚ από τον Παναιτωλικό με 1-0, δημιούργησε συζητήσεις ως προς το τι έφταιξε για τη μέτρια εμφάνιση της Ενωσης σε ακόμη ένα εκτός έδρας παιχνίδι. Η αλήθεια, ωστόσο, είναι πως η απώλεια από τον Παναιτωλικό, σε σχέση με τις εκτός έδρας νίκες της ΑΕΚ στα «μικρά ματς» του Ιανουαρίου, δεν είχε μεγάλες διαφορές ως προς το αγωνιστικό προφίλ της ομάδας.

Το σημαντικότερο στοιχείο της φετινής ομάδας, από τη στιγμή της ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας από τον Πογιέτ είναι η αυτογνωσία. Οι τρανταχτές ελλείψεις ποιοτικών παικτών στη θέση του κεντρικού επιθετικού, του κεντρικού αμυντικού και ενίοτε στου τερματοφύλακα, δεν επιτρέπουν στην ΑΕΚ να παίζει συστηματικά ποδόσφαιρο κυριαρχίας απέναντι σε υποδεέστερους αντιπάλους. Με αυτό «ζει» και με αυτό «πεθαίνει». Σκληρή άμυνα, ελαχιστοποίηση των ευκαιριών που δημιουργεί ο αντίπαλος και «ένα γκολ θα έρθει μπροστά» είναι η τακτική της τους τελευταίους μήνες, με μεγάλη μάλιστα επιτυχία.

Τα εκτός έδρας παιχνίδια για τη φετινή ΑΕΚ, αποτελούν την «αχίλλειο πτέρνα» των «κιτρινόμαυρων». Η ΑΕΚ έχει 4 νίκες, 4 ήττες και 5 ισοπαλίες σε 13 παιχνίδια και στην άτυπη βαθμολογία των εκτός έδρας αγώνων είναι στην πέμπτη θέση πίσω από Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, Πλατανιά και Λεβαδειακό. Για το φετινό ρόστερ, η μέχρι τώρα παρουσία της ομάδας είναι ιδιαιτέρως θετική και βρίσκεται στη δεύτερη θέση, πέντε βαθμούς πάνω από τον Παναθηναϊκό και εννέα πάνω από τον ΠΑΟΚ.

Τα πλέι οφ, όμως, είναι ένα σύντομο πρωτάθλημα που αφήνει τη «γεύση» και το τελικό αποτέλεσμα ολόκληρης της αγωνιστικής περιόδου. Συνεπώς η δήλωση του Πογιέτ, στην οποία ανέφερε πως «καλύτερα που χάσαμε τώρα, παρά στα πλέι οφ», αγγίζει την ουσία του πράγματος, με την προϋπόθεση πως θα υπάρξει άμεση βελτίωση, ιδίως μακριά από το ΟΑΚΑ. M. T.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT