Στο έλεος των χούλιγκαν και η Λευκάδα

Στο έλεος των χούλιγκαν και η Λευκάδα

2' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βαριές κατηγορίες για πρόκληση σωματικών βλαβών, κατοχή και χρήση εκρηκτικών και διακεκριμένες φθορές απαγγέλθηκαν σε βάρος έξι οπαδών του Παναθηναϊκού που φέρονται να συμμετείχαν στις επιθέσεις εναντίον οπαδών του Ολυμπιακού, τα ξημερώματα της Κυριακής στη Λευκάδα.

Πρόκειται για πέντε Ελληνες και έναν υπήκοο Αλβανίας ηλικίας μεταξύ 24 και 34 ετών. Εν τω μεταξύ, ταυτοποιήθηκαν ακόμη έξι άτομα, ηλικίας από 25 μέχρι 44 ετών, όλοι Ελληνες. Την έρευνα διεξήγαγε η Διεύθυνση Αστυνομίας Λευκάδας σε συνεργασία με την υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους αθλητικούς χώρους.

Οι συλληφθέντες μετέβησαν οδικώς στη Λευκάδα με αφορμή τη διεξαγωγή αγώνα μπάσκετ γυναικών Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού και τα ξημερώματα της Κυριακής κατηγορούνται ότι συμμετείχαν στη σφοδρή καταδρομική επίθεση κατά ξενοδοχείου στο οποίο διανυκτέρευαν οπαδοί του Ολυμπιακού. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν ελαφρά 5 οπαδοί του Ολυμπιακού, ενώ προκλήθηκαν φθορές σε 15 αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στο σημείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», οι περίπου 100 οπαδοί-χούλιγκαν του Παναθηναϊκού πήγαν στη Λευκάδα οδικώς και στάθμευσαν τα αυτοκίνητά τους στην πλωτή γέφυρα που συνδέει το νησί με την ηπειρωτική χώρα προκειμένου να διαφύγουν γρήγορα.

Στη συνέχεια, κινήθηκαν πεζή προς το ξενοδοχείο και μετά τη λήξη των επεισοδίων αποχώρησαν από το νησί. Ωστόσο, αυτόπτες μάρτυρες κατέγραψαν τους αριθμούς κυκλοφορίας των αυτοκινήτων τους και ενημέρωσαν σχετικά την ΕΛ.ΑΣ. Ακολούθησε έρευνα και προσαγωγές υπόπτων και τελικά επιβεβαιώθηκε η παρουσία έξι νεαρών στα επεισόδια, ενώ ένα έβδομο άτομο συνελήφθη στην πλωτή γέφυρα για κατοχή ενός μπαστουνιού του μπέιζμπολ δίχως πάντως να επιβεβαιωθεί συμμετοχή του στα έκτροπα.

Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της Αστυνομίας, οι έρευνες για το συμβάν πρόκειται να συνεχιστούν.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ως διοργανώτρια αρχή καταδίκασε τα επεισόδια που σημειώθηκαν εκτός γηπέδου και δεν επηρέασαν την ομαλή ολοκλήρωση του 21ου φάιναλ φορ του Κυπέλλου Γυναικών, ενώ δεν υπήρξε σκέψη για κατάργηση του φάιναλ φορ λόγω κρουσμάτων βίας, όπως συνέβη στο Κύπελλο Ανδρών από το 2004.

Τον τίτλο του Κυπελλούχου κατέκτησε ο Ολυμπιακός στην πρώτη χρονιά ίδρυσης της γυναικείας ομάδας μπάσκετ, νικώντας στον τελικό τον Παναθηναϊκό (63-60). Οι «ερυθρόλευκες» είχαν αποκλείσει τον ΠΑΟΚ, στον ημιτελικό (85-48), ενώ οι «πράσινες» είχαν επιβληθεί του Αθηναϊκού (67-66). Νικητής του μικρού τελικού ήταν ο ΠΑΟΚ (66-58 τον Αθηναϊκό). Πολυτιμότερη παίκτρια του φάιναλ φορ ψηφίσθηκε η Αμερικανίδα, Λικέντρα Τζόνσον του Ολυμπιακού.

Η «σκυτάλη» στον Κοντονή

Tην έκθεση της Αστυνομίας για τα επεισόδια που έγιναν τα ξημερώματα της Κυριακής στη Λευκάδα, με αφορμή το φάιναλ φορ του κυπέλλου γυναικών στο μπάσκετ, θα ζητήσει ο υφυπουργός Αθλητισμού, Στ. Κοντονής, προκειμένου να επιβάλει την προβλεπόμενη ποινή. O κ. Κοντονής απέφυγε να πάρει επίσημη θέση, ενώ οι τελικοί διεξήχθησαν κανονικά, χωρίς επεισόδια. Πηγές από το υπουργείο ανέφεραν ότι βασικός λόγος για τον οποίο δεν υπήρξε απαγόρευση της τέλεσης των τελικών ήταν ότι τα επεισόδια δεν έγιναν σε αθλητική εγκατάσταση.

Σήμερα ο υφυπουργός Αθλητισμού αναμένεται να απαντήσει στη χθεσινή επιστολή της FIFA, που του ζητεί συνάντηση και επανέναρξη του κυπέλλου, επικαλούμενη «δυσανάλογη ποινή», που προκαλεί οικονομική βλάβη στην ΕΠΟ και στους συλλόγους. Ο κ. Κοντονής θα δεχθεί συνάντηση, βάζοντας, όμως, στην ατζέντα θέματα πέραν της επανέναρξης του κυπέλλου, για το οποίο θα επικαλεστεί την εκκρεμοδικία που υπάρχει λόγω της προσφυγής της ΕΠΟ στο ΣτΕ, όπου στις 29/3 θα συζητηθεί η «αίτηση ακυρότητας».

Μεθαύριο θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του υφυπουργού με τους κ. Μελισσανίδη, Μαρινάκη και Σαββίδη. Στη συνάντηση έχει κληθεί και ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, Γ. Αλαφούζος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT