Πτωτικά κινήθηκαν οι ευρωπαϊκές αγορές

Πτωτικά κινήθηκαν οι ευρωπαϊκές αγορές

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καθοδικά κινήθηκαν οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων χθες, υπό την επιρροή των μετοχών των ομίλων ενέργειας και εξόρυξης, καθώς και της ενίσχυσης του δολαρίου, λόγω σχoλίων από στελέχη της Fed. Αντιθέτως, οι μετοχές των χημικών βιομηχανιών ενισχύθηκαν λόγω φημών για εξαγορές και συγχωνεύσεις. Ειδικά η τιμή της μετοχής της γαλλικής πετρελαϊκής Total είχε τις μεγαλύτερες απώλειες, συμπαρασύροντας και τις λοιπές του κλάδου.

Τη μεγαλύτερη πτώση στην περίπτωση των πρώτων υλών είχε η χαλυβουργία ArcelorMittal. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 υποχώρησε 0,3%, κλείνοντας στις 340,82 μονάδες. Προηγουμένως είχε μετακινηθεί μεταξύ κερδών 0,6% και απωλειών 0,9%. «Παρατηρήσαμε σημαντική ανάκαμψη μετά τις μαζικές πωλήσεις, οπότε σήμερα και ενόψει του (ρωμαιοκαθολικού) Πάσχα η αγορά έχει ανακόψει ταχύτητα», επισημαίνει ο αναλυτής της WGZ Bank, Ματίας Γιάσπερ. «Χρειαζόμαστε νέο προσανατολισμό, καθώς θα επανέλθει η συζήτηση για το μισοάδειο ή το μισογεμάτο ποτήρι».

Το δολάριο ενισχύθηκε 0,28%, στα 95,352 δολάρια, έναντι καλαθιού μεγάλων νομισμάτων. Ωστόσο, χθες το ευρώ ανήλθε προς το δολάριο 0,1%, στο 1,1275 δολ. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε με πτώση 0,08%, στο Παρίσι ο CAC 40 με -0,78% και στη Φρανκφούρτη ο DAX έκλεισε με -0,02%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT