Στα Ιωάννινα κατέλυσαν οι 210 πρόσφυγες που εκδιώχθηκαν από τα Δολιανά

Στα Ιωάννινα κατέλυσαν οι 210 πρόσφυγες που εκδιώχθηκαν από τα Δολιανά

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο κλειστό γυμναστήριο στα Ιωάννινα πέρασαν τελικά τη νύχτα οι 210 πρόσφυγες που είχαν ξεκινήσει από τις 11 το πρωί της Δευτέρας από την Ελευσίνα και τελικά βρήκαν ένα μέρος για να κοιμηθούν στις 4 το πρωί της Τρίτης.

Είχε προηγηθεί η αντίδραση των κατοίκων στα Δολιανά που μπλόκαραν την εγκατάστασή τους στην μαθητική εστία με την αιτιολογία πως ήδη φιλοξενούσε 210 πρόσφυγες από την περασμένη Παρασκευή.

Από την πρώτη στιγμή των αντιδράσεων ο δήμαρχος Κ.Καψάλης ξεκίνησε ένα μαραθώνιο τηλεφωνικών συζητήσεων για την εξέρευση λύσης, που δόθηκε τελικά τα ξημερώματα.

Ωστόσο, από τις 9 το βράδυ και για 5 ώρες, τα λεωφορεία με τους εξαντλημένους προσφυγές παρέμεναν έξω από το Πολεμικό Μουσείο στο Καλπάκι, αναμένοντας τις εξελίξεις.

Προκειμένου να μην υπάρχουν καθυστερήσεις, όταν θα βρισκόταν λύση, η Ελληνική Αστυνομία ξεκίνησε την καταγραφή μέσα στα λεωφορεία.

Μετά από τόσες ώρες στον δρόμο η ταλαιπωρία ήταν πάρα πολύ μεγάλη και ένα παιδάκι με την οικογένειά του μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ενώ Κλιμάκιο του Ερυθρού Σταυρού προσέφερε βοήθεια σε όσους το είχαν ανάγκη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT