Αύριο η συνάντηση των τριών ΠΑΕ

Αύριο η συνάντηση των τριών ΠΑΕ

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

To θέματα του προέδρου κοινής αποδοχής σε ΕΠΟ και Σούπερ Λίγκα και της βίας στους αθλητικούς χώρους βρίσκονται στην ατζέντα της συνάντησης του υφυπουργού Αθλητισμού Στ. Κοντονή με τους ιδιοκτήτες-επενδυτές των μεγάλων ΠΑΕ, ήτοι των κ. Ευ. Μαρινάκη (Ολυμπιακός), Δ. Μελισσανίδη (ΑΕΚ) και Ι. Σαββίδη (ΠΑΟΚ).

Οπως ανακοινώθηκε από τη ΓΓΑ, «στόχος της συνάντησης κορυφής είναι να συμφωνηθούν στο ίδιο τραπέζι, υπό την αιγίδα της αθλητικής ηγεσίας, “κοινές γραμμές” στην προσπάθεια εξυγίανσης, διαφάνειας και εκσυγχρονισμού του αθλήματος. Η πρωτοβουλία του υφυπουργού εμπεριέχεται σ’ ένα ευρύτερο πρόγραμμα ενεργειών που έχει αναλάβει, στο πλαίσιο κεντρικών κυβερνητικών αποφάσεων για την αναγέννηση του ποδοσφαίρου στη χώρα και έχει ως προτεραιότητα να βρεθούν μαζί κορυφαίοι επενδυτές του χώρου και να συζητήσουν τα φλέγοντα ζητήματα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, αλλά και λύσεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην εκτόνωση του κλίματος έντασης και βίας στους αγωνιστικούς χώρους και συγχρόνως ανάπτυξης και νέων δεδομένων στην επιχειρηματικότητα του αθλήματος».

Από τη συνάντηση θα απουσιάσει, αν και προσκλήθηκε, ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού Ι. Αλαφούζος, που γνωστοποίησε την απόφασή του με επιστολή που έστειλε χθες στη ΓΓΑ.

Πηγές από την πλευρά του Παναθηναϊκού υποστήριζαν ότι η απόφαση να μην παραβρεθούν στη συνάντηση των «μεγάλων» οφείλεται στο ότι δεν θεωρούν «αξιόπιστο» συνομιλητή τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, αφενός λόγω της διαιτησίας του Κύζα στο ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού και αφετέρου επειδή θεωρούν ότι θα επιχειρήσει να αλλάξει την ατζέντα στη συνάντησης.

Με άλλα λόγια, στον Παναθηναϊκό θεωρούν κρίσιμα και πρωτεύοντα ζητήματα αυτά που αφορούν την επόμενη ημέρα στην ΕΠΟ, στη Σούπερ Λίγκα και στη διαιτησία, ενώ πιστεύουν ότι η πλευρά του Ολυμπιακού θα εστιάσει στα θέματα της βίας και της επανέναρξης του Κυπέλλου.

Για το θέμα αυτό χθες επρόκειτο να σταλεί απαντητική επιστολή του κ. Κοντονή στη FIFA και την UEFA, με την οποία θα κάνει αποδεκτό το αίτημα για συνάντηση, χωρίς να υπαναχωρεί από την απόφασή του να διακόψει οριστικά το Κύπελλο.

Η επιστολή των FIFA/UEFA προς τον κ. Κοντονή, μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Θεωρούμε ότι η απόφαση να διακόψετε/ματαιώσετε το Κύπελλο είναι, κάτω από αυτές τις συνθήκες, μια δυσανάλογη και απροειδοποίητη πολιτική παρέμβαση στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Η εκτελεστική επιτροπή της FIFA αποφάσισε να σας ζητήσει να επανεξετάσετε την απόφασή σας να διακόψετε μόνιμα το Κύπελλο Ελλάδος 2015-16 και να την αντικαταστήσετε με μία απόφαση η οποία θα επιτρέπει στους τελευταίους τέσσερις αγώνες αυτής της διοργάνωσης να διεξαχθούν. Η εκτελεστική επιτροπή της FIFA αποφάσισε ακόμα ότι, σε περίπτωση που δεν συμμορφωθείτε με τα προαναφερθέντα αιτήματα μέσα σε δύο εβδομάδες, κυρώσεις οι οποίες περιλαμβάνουν την αποβολή της ΕΠΟ θα τεθούν υπό εξέταση. Τέλος, ένα κοινό κλιμάκιο της FIFA και της UEFA θα μεταβεί στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες για να συζητήσει με εσάς και την ΕΠΟ τα επίμαχα ζητήματα. Θα έρθουμε σε επαφή σύντομα ώστε να κανονίσουμε τη συνάντηση».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT