Haaretz: Οι βελγικές αρχές γνώριζαν για τα χτυπήματα στις Βρυξέλλες

Haaretz: Οι βελγικές αρχές γνώριζαν για τα χτυπήματα στις Βρυξέλλες

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ιστότοπου Haaretz, οι μυστικές υπηρεσίες του Βελγίου, αλλά και άλλων κρατών είχαν σαφείς ενδείξεις για τον κίνδυνο τρομοκρατικού χτυπήματος στο Βέλγιο την Τρίτη.

Οπως αναφέρει το ρεπορτάζ, οι υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας γνώριζαν πως επρόκειτο να πραγματοποιηθεί τρομοκρατικό χτύπημα στο αεροδρόμιο και ίσως και στο μετρό αλλά παρά τις πληροφορίες αυτές, οι υπηρεσίες του Βρυξελλών, και ενώ στην περιοχή βρίσκονται οι περισσότερες εγκαταστάσεις της Ε.Ε, ήταν ανεπαρκείς. 

Οπως εικάζεται, οι επιθέσεις σχεδιάστηκαν από τη Ράκκα, τη βάση του ΙΚ, και σχετίζονται με τις επιθέσεις του Νοεμβρίου στο Παρίσι και τον Σαλάχ Αμπντεσλάμ, ο  οποίος και συνελήφθη την τελευταία εβδομάδα από τις βελγικές αρχές.

Η σύλληψη του Αμπντεσλάμ, πυροδότησε τις επιθέσεις στην καρδιά του Βελγίου, λόγω της έντονης ανησυχίας του ΙΚ πως ο Αμπντεσλάμ υπό την πίεση των αρχών θα έδινε πληροφορίες για τις τρομοκρατικές ενέργειες που σχεδιάζονταν από την οργάνωση.

Ωστόσο, η μαρτυρία του συλληφθέντα τρομοκράτη σε συνδυασμό με τις πληροφορίες, μέρος των οποίων αφορούσε και τις επιχειρήσεις στη Συρία, θα έπρεπε να αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας στην πόλη, όπως σημειώνεται στον ιστότοπο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT