«Ναυάγησε» η συνάντηση των ομάδων

«Ναυάγησε» η συνάντηση των ομάδων

2' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αδοξο τέλος είχε η προγραμματισμένη για χθες το μεσημέρι συνάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού, Στ. Κοντονή, με τους «ιδιοκτήτες-επενδυτές» των ΠΑΕ ΑΕΚ, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ. Λίγες ώρες πριν από την έναρξή της, η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοίνωσε ότι «ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Αθηνών, κ. Ισίδωρος Ντογιάκος, κάλεσε τον συνήγορο του κ. Μαρινάκη και εξέφρασε την επιφύλαξή του σε σχέση με την παρουσία του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός στη συγκεκριμένη συνάντηση ύστερα από “καταγγελίες και οχλήσεις δημοσιογράφων”» και ότι στη συνέχεια «τη συγκεκριμένη θέση επανέλαβε και ο κ. Σταμάτιος Δασκαλόπουλος (σ.σ. αρχικά, σύμφωνα με την ανακοίνωση, είχε ανάψει το «πράσινο φως» για την παρουσία του κ. Μαρινάκη, στο οποίον έχει επιβληθεί ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο λόγω των κατηγοριών που αντιμετωπίζει στο πλαίσιο της υπόθεσης της «εγκληματικής οργάνωσης»), με το σκεπτικό ότι η ατζέντα της συνάντησης όπως διαμορφώνεται από την επίσημη ανακοίνωση του υφυπουργείου Αθλητισμού, η οποία εκδόθηκε και ήταν γνωστή στους αρμοδίους εισαγγελείς από την Τρίτη 22.03.2016, θέτει ζητήματα σε σχέση με την παρουσία του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός και τη συμμόρφωσή του με τον περιοριστικό όρο της μη ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο».

Η ανακοίνωση του Ολυμπιακού κατέληγε ως εξής: «Με βάση τα παραπάνω δεν καθίσταται δυνατή η παρουσία του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός και του μεγαλύτερου επενδυτή στο ελληνικό ποδόσφαιρο στη συνάντηση με τον υπουργό Αθλητισμού και τους ιδιοκτήτες των λοιπών ΠΑΕ προκειμένου να ασκήσει τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματά του της διασφάλισης της οικονομικής του ελευθερίας και της προστασίας της ιδιοκτησίας του».

Η ανακοίνωση του Ολυμπιακού «άναψε φωτιές» στη ΓΓΑ. Απόντος του κ. Κοντονή, που βρισκόταν στη Βουλή, τις επαφές έκανε ο διευθυντής του γραφείου του, Ι. Φιλιππούσης, που επικοινώνησε με την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ, για να τους ενημερώσει. Οταν, μάλιστα, η πλευρά του Παναθηναϊκού πληροφορήθηκε ότι ο κ. Μαρινάκης θ’ απουσιάσει απ’ τη συνάντηση, εξέφρασε την επιθυμία να παραστεί.

Τελικά και αφού η συνάντηση δεν μπορούσε να γίνει με άλλη σύνθεση, η ΓΓΑ προέβη στην ανακοίνωση της ματαίωσης της συνάντησης, από την οποία (την ανακοίνωση) προκύπτει εμμέσως πλην σαφώς η ενόχληση του κ. Κοντονή ως προς την αιτία που οδήγησε στο «ναυάγιο» μια συνάντηση, που προετοιμαζόταν περίπου τρεις εβδομάδες και έστω μετ’ εμποδίων είχε ανακοινωθεί η τέλεσή της. Οργισμένος εμφανίζεται και ο Ιβάν Σαββίδης που ταξίδεψε από τη Ρωσία μόνο για τη συνάντηση.

Σε γραπτή του δήλωση ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ, μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Δυστυχώς το Κράτος έδειξε την αδυναμία του. Μήπως δεν ήταν εγκαίρως γνωστοί οι περιορισμοί για κάποιον προσκεκλημένο;

Μα και αυτό είναι στην αρμοδιότητα του Κράτους να λυθεί. Εφτασε ο καιρός, αυτή την πρωτοβουλία να την αναλάβει προσωπικά ο πρωθυπουργός. Είμαι έτοιμος να επαναπροσδιορίσω το πρόγραμμά μου εκ νέου, ξεπερνώντας τον προσωπικό μου εγωισμό και την απογοήτευση. Προτείνω να κάνουν όλοι το ίδιο».

Η ΑΕΚ τόνισε με ανακοίνωσή της πως «δεν μας ενδιαφέρει η επικοινωνία. Μας ενδιαφέρει η ουσία».

Η ανακοίνωση της ΓΓΑ αναφέρει: «Η συνάντηση του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Σταύρου Κοντονή με τους ιδιοκτήτες των τριών μεγάλων ΠΑΕ δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί. Η συζήτηση που θα αφορούσε τη χάραξη κοινών πολιτικών, και όχι εξεύρεση προσώπων για τη στελέχωση των αρχών του ποδοσφαίρου –όπως λανθασμένα αναφέρεται– και η οποία θα είχε ως αντικειμενικό στόχο την άμβλυνση των αντιθέσεων και την ακύρωση ενός κλίματος πολέμου, θα ήταν μια πρώτη προσπάθεια και μία καλή αρχή, ώστε να απεγκλωβιστεί το πολύπαθο ελληνικό ποδόσφαιρο από τη σημερινή κατάσταση».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT