Απώλειες στις αγορές της Ευρώπης

Απώλειες στις αγορές της Ευρώπης

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δραστική πτώση εμφάνισαν χθες οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, κλείνοντας μία βραχύτερη εβδομάδα λόγω του Πάσχα των Καθολικών και με περιορισμένο ενδιαφέρον.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro Stoxx 600 έκλεισε με απώλειες 1,5%, ενώ ο όγκος των συναλλαγών ήταν κατά ένα τρίτο χαμηλότερος από τον μέσο όρο 30 ημερών. Σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές είναι κλειστές λόγω Μεγάλης Παρασκευής. Ο εν λόγω δείκτης σημείωσε την πιο μακρά περίοδο απωλειών των τελευταίων έξι εβδομάδων. Κύριος παράγοντας ο οποίος επηρέασε την ψυχολογική διάθεση των επενδυτών, ήταν ότι τελούσαν σε στάση αναμονής ενόψει της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων από τους ευρωπαϊκούς ομίλους.

Η τιμή της μετοχής του ομίλου λιανεμπορίου Next υποχώρησε 15% λόγω αναθεώρησης προς τα κάτω των προοπτικών πωλήσεων. Επιπλέον, οι παράγοντες της αγοράς στοιχημάτισαν στον ρυθμό μιας νέας αύξησης των επιτοκίων από τη Fed. Αναφορικά με τα αναμενόμενα αποτελέσματα των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων, επενδυτές και αναλυτές έχουν αναθεωρήσει προς τα κάτω τις προβλέψεις για το 2016.

Οι εταιρείες του δείκτη Stoxx 600 αναμένεται να έχουν μείωση 0,9% στα κέρδη τους. Χθες, στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε με πτώση 1,47%, στη Φρανκφούρτη ο DAX με απώλειες 1,71% και στο Παρίσι, τέλος, ο CAC 40 με κάμψη 2,13%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT