Δεν τρομάζουν τη Βρετανία οι μηνύσεις για τη ζάχαρη

Δεν τρομάζουν τη Βρετανία οι μηνύσεις για τη ζάχαρη

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

To βρετανικό δημόσιο είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει μηνύσεις από εταιρείες αναψυκτικών που διαμαρτύρονται για τον φόρο στη ζάχαρη, ανακοίνωσε ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Οσμπορν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας MarketWatch, ο κ. Οσμπορν δήλωσε ότι ο νέος φόρος θα εφαρμοστεί το 2018 και συμβούλεψε τις εταιρείες αναψυκτικών να μην ξοδέψουν χρόνο και χρήμα σε νομικές διαδικασίες.

Συμπλήρωσε ότι τον προγραμματισμένο φόρο «καλωσόρισαν θερμά» ειδικοί σε θέματα υγείας και εκπαίδευσης. Το διάστημα μέχρι την εφαρμογή του νόμου δίνει στις εταιρείες δύο χρόνια για να ανασυνθέσουν τις συνταγές των ροφημάτων τους, ανέφερε ο Οσμπορν, αφού ο φόρος θα πληρώνεται από τους παραγωγούς για αναψυκτικά που περιέχουν πάνω από πέντε γραμμάρια ζάχαρης ανά 100 ml, με υψηλότερο συντελεστή για τα προϊόντα που περιέχουν πάνω από οκτώ γραμμάρια ζάχαρης.

Υπενθυμίζεται ότι εταιρείες αναψυκτικών, μεταξύ των οποίων Coca-Cola και A.G. Barr, απείλησαν με μηνύσεις τη Βρετανία για τον επερχόμενο φόρο στη ζάχαρη των αναψυκτικών. Οι εταιρείες ανακοίνωσαν ότι θα περιμένουν περισσότερες λεπτομέρειες και ενημέρωση, ώστε να αποφασίσουν για τις επόμενες κινήσεις τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT