Δεύτερο «διαγώνισμα» για την Εθνική

Δεύτερο «διαγώνισμα» για την Εθνική

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δοκιμών συνέχεια από τον Μίχαελ Σκίμπε στο αποψινό φιλικό παιχνίδι με την Ισλανδία που θα διεξαχθεί στο γήπεδο Καραϊσκάκη (20.30). Ο ομοσπονδιακός τεχνικός έμεινε ικανοποιημένος από όλα όσα είδε στο φιλικό με το Μαυροβούνιο, όπου κάθισε για πρώτη φορά στον πάγκο της Εθνικής μας.

«Σε γενικές γραμμές είμαι ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας με το Μαυροβούνιο. Δεν μου άρεσε η εικόνα που δείξαμε τα τελευταία λεπτά και θεωρώ πως υπάρχουν τομείς που μπορούμε να είμαστε καλύτεροι», είπε χαρακτηριστικά χθες ο προπονητής του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, μετά την ολοκλήρωση της προπόνησης στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά. Οπως διευκρίνισε, θα χρησιμοποιήσει και πάλι σύστημα με τρία στόπερ, με μία διαφορά: «Θα παίξουμε και πάλι με τρεις στόπερ αλλά θα πρέπει να είμαστε πιο επιθετικοί στην άμυνα. Θα κάνω αρκετές αλλαγές σε σχέση με το προηγούμενο ματς, κυρίως μεσοεπιθετικά». Σχολιάζοντας την επόμενη αντίπαλο της Εθνικής που έχει εξασφαλίσει την παρουσία της στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, ανέφερε: «Η Ισλανδία είναι καλύτερη ομάδα αμυντικά και για να σκοράρουμε θα πρέπει να βελτιώσουμε την απόδοσή μας. Είναι στο χέρι των παικτών να κάνουν τον κόσμο να επιστρέψει στο γήπεδο».

Θα πρέπει να σημειωθεί πως δεν υπολογίζει τον Θανάση Πέτσο. Ο μέσος της Ραπίντ Βιέννης δεν κατάφερε να ξεπεράσει τις ενοχλήσεις στη μέση και δεν θα χρησιμοποιηθεί. Εκτός πλάνων του Σκίμπε βρίσκονται και οι Παπασταθόπουλος, Σάμαρης, Μήτρογλου, Μανωλάς οι οποίοι έχουν ήδη επιστρέψει στους συλλόγους τους και αντικαταστάθηκαν από τους Μόρα, Χολέμπας, Πέλκα και Διαμαντάκο.

Επειτα από πρωτοβουλία του Σκίμπε, έχουν προσκληθεί όλοι οι προπονητές των ομάδων της Σούπερ Λίγκας για να παρακολουθήσουν το αποψινό φιλικό. Και αύριο στις 9 το πρωί, θα έχει μαζί τους σύσκεψη σε αθηναϊκό ξενοδοχείο. Την ίδια ώρα, ο επικεφαλής του ιατρικού επιτελείου της Εθνικής, κ. Γκοδόλιας, θα έχει στον ίδιο χώρο συνεργασία με τους γιατρούς των 16 ΠΑΕ της Σούπερ Λιγκ.

Στο γήπεδο Καραϊσκάκη θα επιστρέψει απόψε ο Αλφρεντ Φινμπόγκασον. Ο πρώην επιθετικός του Ολυμπιακού που βρίσκεται στην αποστολή της Ισλανδίας, μίλησε για το πέρασμά του στην Ελλάδα, όπως και για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα: «Μου άρεσε εδώ. Είναι ένα ωραίο μέρος για να ζεις και βρισκόμουν σε μια καλή ομάδα. Νίκησαν στο τελευταίο παιχνίδι και πιθανότατα ο νέος προπονητής φέρνει αλλαγές. Εχουν πολλούς σπουδαίους παίκτες αλλά δεν έχουν βρει ακόμη το ομαδικό τους πνεύμα. Πρέπει να παίξουμε καλά για να τους σταματήσουμε».

Εδαφος έχασε η Εθνική Ελπίδων στην προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, μετά την ήττα από το Ισραήλ με 1-0 στο Περιστέρι (74΄ Γκασκλάν). Ετσι, παρέμεινε στους 7 βαθμούς σε 6 ματς και απέχει 4 βαθμούς από τη δεύτερη θέση όπου είναι οι Ισραηλινοί με 11. Τη μοναξιά της κορυφής απολαμβάνει η Πορτογαλία με 18 βαθμούς, ενώ στην 3η και την 4η θέση βρίσκονται η Αλβανία με 9 βαθμούς και η Ουγγαρία με 8 αντίστοιχα. Για την Εθνική Ελπίδων έπαιξαν οι Μπάρκας, Βούρος, Γούτας, Ρισβάνης, Μαυρίας, Γιαννούλης, Τζανετόπουλος, Σιώπης, Δώνης (76΄ Μασούρας), Βέργος (62΄ Κουλούρης), Ιωαννίδης (46΄ Χαρίσης).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT