Πρόσωπα

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυθεντικός και πηγαίος εκπρόσωπος της βαθιάς Αμερικής, αρνητής της αστικής ζωής και των λογοτεχνικών κύκλων, ο συγγραφέας Τζιμ Χάρισον (φωτ.) ένιωθε άνετα στη φύση, στο ράντσο του, παρέα με τα σκυλιά του και την οικογένειά του. Ο θάνατός του, σε ηλικία 78 ετών, επαναφέρει την προσοχή μας στην ιδιάζουσα περίπτωσή του. Ενας «αρσενικός» συγγραφέας, που κυνηγούσε, έπινε, κάπνιζε, έτρωγε, δόξαζε τη σάρκα και την ύλη με ένα πνεύμα σχεδόν παγανιστικό. Ποιητής, πεζογράφος, διηγηματογράφος, ο Χάρισον έφτιαξε έναν δικό του κόσμο. Βιβλία του στα ελληνικά εξέδωσαν οι οίκοι Ζαχαρόπουλος και Καστανιώτης.

(…) Να αποσύρει από το νεοϋορκέζικο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Τραϊμπέκα μία αμφιλεγόμενη ταινία με θέμα τη σχέση αυτισμού και εμβολίων αποφάσισε ο Ρόμπερτ ντε Νίρο. Πατέρας αυτιστικού παιδιού και συνιδρυτής του φεστιβάλ, ο γνωστός ηθοποιός είχε αρχικά υποστηρίξει την απόφαση το φιλμ «Vaxxed: from Cover-Up to Catastrophe» να κάνει πρεμιέρα στην Τραϊμπέκα, παρά τις διαμαρτυρίες γιατρών και ερευνητών. «Πρόθεσή μου ήταν η προβολή να λειτουργήσει ως έναυσμα για διάλογο γύρω από ένα ζήτημα το οποίο έχει απασχολήσει εμένα και την οικογένειά μου», αναφέρει στη νέα ανακοίνωσή του. «Ωστόσο, αφού επανεξετάσαμε το θέμα μαζί με την ομάδα του φεστιβάλ και μέλη της επιστημονικής κοινότητας, κρίναμε ότι η ταινία δεν θα συνεισφέρει στη συζήτηση όπως ήλπιζα».

(…) Πλησιάζει η πρεμιέρα του έκτου κύκλου του «Game of Thrones» και ο Guardian επιχείρησε να συγκεντρώσει σε μία λίστα επτά μικρά «μυστικά» της νέας σεζόν. Eτσι, θα δούμε τον Ντάβος να ζει σε μια πλάνη σχετικά με τον θάνατο της πριγκίπισσας Σιρίν, τον πρίγκιπα Τόμεν να ωριμάζει, τον Μπραν να «επιστρέφει» μαζί με τον βετεράνο ηθοποιό Μαξ φον Σίντοφ, την Αρια να συνεχίζει την εκπαίδευσή της τυφλή, τον Σαμ να αντιμετωπίζει νέα προβλήματα, ενώ η δύναμη του Ράμσεϊ Μπόλτον τίθεται υπό αμφισβήτηση. Το μεγάλο ερώτημα για το αν υπάρχει συνέχεια στον χαρακτήρα του Τζον Σνόου παραμένει αναπάντητο, αν και ο Τζον Μπράντλεϊ (Σαμ) είπε ότι δεν μίλησε μαζί του στο πλατό διότι δεν βρίσκεται πια εκεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή