Κουτσούμπας: Σκανδαλολογία, διαπλοκή αντίβαρο στο μνημόνιο

Κουτσούμπας: Σκανδαλολογία, διαπλοκή αντίβαρο στο μνημόνιο

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη θέση του κόμματός του ότι καμία προσπάθεια καταπολέμησης του φαινομένου της διαπλοκής και της διαφθοράς δεν μπορεί να είναι ειλικρινής και αποτελεσματική όσο δεν καταργείται το καπιταλιστικό σύστημα εξουσίας και οικονομίας, ανέλυσε ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημ. Κουτσούμπας.

«Αλήθεια, τι εννοούν με τον όρο “διαφθορά” οι υποστηρικτές του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος;» αναρωτήθηκε ο κ. Κουτσούμπας και έκανε εκτενείς αναφορές σε υποθέσεις, διαχρονικά, σε μια σειρά από χώρες της Δύσης.

«Σήμερα θα έπρεπε να συζητάμε για το πώς θα σταματήσουν να ετοιμάζονται νέοι νόμοι-λαιμητόμοι», τόνισε, για να συνεχίσει απευθυνόμενος στα κόμματα εξουσίας, νυν και πρώην: «Σας έχουμε μάθει, κάθε φορά που τα κόμματα των μνημονίων ένιωθαν λαϊκή πίεση και αγανάκτηση, ανέσυραν από τα συρτάρια τη σκανδαλολογία, τη διαφθορά και τη διαπλοκή. Το έχουμε ζήσει άπειρες φορές».

Ο κ. Κουτσούμπας σημείωσε ότι συζητήσεις για τα μεγάλα πολιτικά και οικονομικά σκάνδαλα πάντα γίνονταν όταν εμφανίζονταν νέα τζάκια. Σημείωσε, πάντως, ότι «δεν πιστεύουμε ότι η όποια “σικέ” αντιπαράθεση εξυπηρετεί μόνο προπαγανδιστικούς σκοπούς. Επιχειρούνται αναδιαρθρώσεις προς όφελος μόνο μεγάλων επιχειρηματιών». Παράλληλα, αναφερόμενος στα κόμματα που δεν έχουν ασκήσει κυβερνητική εξουσία (έκανε ονομαστική αναφορά σε Ποτάμι, Ενωση Κεντρώων και Χρυσή Αυγή), υποστήριξε πως ουσιαστικά σπεύδουν να δώσουν όρκο πίστης στο σύστημα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT