Την κατασκευή σταθμού ενέργειας στην Γκάνα ανέλαβε η Μέτκα

Την κατασκευή σταθμού ενέργειας στην Γκάνα ανέλαβε η Μέτκα

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Μέτκα –θυγατρική του ομίλου Μυτιληναίου– ανακοίνωσε την ανάληψη δεύτερου μεγάλου έργου στην Γκάνα. Η αξία του συμβολαίου ανήλθε στα 174 εκατ. αμερικανικά δολάρια περίπου. Η ελληνική επιχείρηση υπέγραψε σύμβαση με την Amandi Energy Limited για τη μελέτη, προμήθεια και κατασκευή νέου σταθμού παραγωγής ενέργειας, ισχύος 192ΜW, στο Τακοράντι.

Η σύμβαση υπεγράφη στο Λονδίνο, στις 11 Μαρτίου 2016. Ο κύριος του έργου –η εταιρεία Amandi Energy Limited– ανήκει από κοινού στην A. Energy Development Limited, καθώς και στην Aldwych International Limited, κορυφαία αναπτυξιακή και επενδυτική εταιρεία ενεργειακών έργων στην υποσαχάρια Αφρική. H Μέτκα, σε κοινοπραξία με την αμερικανική πολυεθνική General Electric, θα αναλάβει την εκτέλεση του έργου που περιλαμβάνει τη μελέτη, την προμήθεια, την κατασκευή και τη θέση σε λειτουργία μιας μονάδας παραγωγής ενέργειας συνδυασμένου κύκλου 192MW στο Τακοράντι. Η μονάδα θα μπορεί να λειτουργεί τόσο με φυσικό αέριο όσο και με ελαφρύ αργό πετρέλαιο, και θα χρησιμοποιήσει την πλέον προηγμένη έκδοση του δοκιμασμένου αεριοστρόβιλου 9Ε της General Electric. Η κατασκευή του έργου θα ολοκληρωθεί σε 28 μήνες. Η υλοποίηση του έργου θα ξεκινήσει αμέσως μετά την ολοκλήρωση της χρηματοδότησης, η οποία βρίσκεται στο στάδιο της οριστικοποίησης από ομάδα διεθνών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

Το 2015 η θυγατρική του ομίλου Μυτιληναίου κινήθηκε σε θετική τροχιά, παρά το ασταθές περιβάλλον που διαμορφώθηκε στις αγορές της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής, και τη συνεχιζόμενη αδυναμία της εγχώριας αγοράς, η οποία εισέφερε λιγότερο από το 14% του κύκλου εργασιών, που διαμορφώθηκε στα 668,0 εκατ. ευρώ έναντι 609,3 εκατ. ευρώ της χρήσης του 2014. Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν σε 116,4 εκατ. από 103,9 εκατ. το 2014. Τα καθαρά κέρδη, ύστερα από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας, ανήλθαν σε 68,9 εκατ. ευρώ έναντι 90,2 εκατ. ευρώ της χρήσης του 2014.

Η σύσταση της Mέτκα-EGN, με έδρα το Λονδίνο, και η ανάληψη σημαντικών έργων σε Αγγλία και Πουέρτο Ρίκο σηματοδοτεί τη διεύρυνση των δραστηριοτήτων της εταιρείας στα έργα ηλιακής ενέργειας σε διεθνές επίπεδο, και δημιουργεί θετικές προοπτικές για την ανάληψη νέων συμβάσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή