Ευ. Βενιζέλος: Διπλή υποκρισία από Μαξίμου

Ευ. Βενιζέλος: Διπλή υποκρισία από Μαξίμου

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για υποκριτική στάση σε σειρά θεμάτων κατηγορεί την κυβέρνηση ο κ. Ευ. Βενιζέλος, αναδεικνύοντας, μάλιστα, ως παραδείγματα δύο γεγονότα. Πρώτον, το γεγονός ότι ο κ. Αλ. Τσίπρας και ο κ. Δ. Βίτσας τού ζήτησαν να καταθέσει υπέρ του Δημοσίου στο Διαιτητικό Δικαστήριο εναντίον του επιχειρηματία των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά. Και, δεύτερον, το γεγονός ότι –όπως είπε στη χθεσινή συνέντευξη στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ– η κυβέρνηση υπερασπίζεται το PSI στο Στρασβούργο, έναντι των ομολογιούχων που έχουν προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε, επίσης, ότι η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τους θεσμούς, προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά της. «Δηλαδή δεν σέβεται τίποτα, δεν υπάρχει κανένας φραγμός και κανένα όριο, καμία αντίληψη θεσμική, κανένας σεβασμός στη διάκριση των εξουσιών και όλα αυτά για να δημιουργηθεί ένα προκάλυμμα ή, αν θέλετε, ένας πολύ μεγάλος αντιπερισπασμός, καθώς η κυβέρνηση έχει χάσει τις μεγάλες βάσεις της αφήγησής της». Περιγράφει ως κεντρικό μοτίβο της κοινοβουλευτικής συζήτησης για τη διαφθορά στη Βουλή το αίτημα, όπως είπε, παραίτησης, αλλαγής της κυβέρνησης. «Η παρούσα κυβέρνηση οδηγεί τη χώρα σε μία ταπείνωση, σε μία μιζέρια, στη στασιμοχρεοκοπία. Η στασιμοχρεοκοπία είναι φλερτ με την καταβύθιση, γιατί πηγαίνεις πάνω στην επιφάνεια και σιγά σιγά βυθίζεσαι. Ολα πηγαίνουν χειρότερα», εκτίμησε. Και κατέληξε αφήνοντας αιχμές για τη συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τον κ. Δ. Παπαγγελόπουλο. «Δεν σας κάνει εντύπωση το γεγονός ότι ο διοικητής της ΕΥΠ, μιας κυβέρνησης της Δεξιάς, είναι ο υπουργός της κάθαρσης μιας κυβέρνησης της δήθεν Αριστεράς;» διερωτήθηκε ο κ. Βενιζέλος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή