Εντός στόχων οι δαπάνες, εκτός οι φορείς

Εντός στόχων οι δαπάνες, εκτός οι φορείς

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντός στόχων κινηθήκαν οι δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού το 2015, αλλά εκτός στόχων βρέθηκαν οι περισσότεροι εκ των 55 φορέων της γενικής κυβέρνησης, με προϋπολογισμό άνω των 10 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, οι συνολικές δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού πέρσι κατέγραψαν μικρή απόκλιση της τάξης του 0,3% ή 137,7 εκατ. ευρώ, σε σχέση με τον τελικό στόχο που είχε τεθεί (47,9 δισ. ευρώ).

Την ίδια ώρα όμως, τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών δείχνουν ότι 31 φορείς της γενικής κυβέρνησης, σε σύνολο 55 φορέων προϋπολογισμού άνω των 10 εκατ ευρώ, παρουσίασαν πέρσι οικονομικό αποτέλεσμα το οποίο ήταν άνω του 10% χειρότερο από τον στόχο που είχαν.

Πρόκειται κυρίως για πανεπιστήμια, ενώ σε αυτούς τους φορείς συμπεριλαμβάνεται και το Πράσινο Ταμείο, ο ΟΑΣΘ, το Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών, το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής. Οι υπόλοιποι 24 φορείς παρουσίασαν είτε αρνητική απόκλιση μικρότερη του 10% από τον στόχο, είτε θετική απόκλιση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT