Στο αρχείο η υπόθεση του «πόθεν έσχες» Σταθάκη

Στο αρχείο η υπόθεση του «πόθεν έσχες» Σταθάκη

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επίλογο στο σίριαλ της υπόθεσης ελέγχου της περιουσιακής κατάστασης του κ. Γ. Σταθάκη έβαλε χθες κατά πλειοψηφία η Επιτροπή Πόθεν Εσχες της Βουλής, με τρόπο θετικό για τον υπουργό Οικονομίας: «Επειτα από ενδελεχή εξέταση όλων των στοιχείων και τη μελέτη του αναλυτικού υπομνήματος του κ. Σταθάκη, αποφασίστηκε η υπόθεση να τεθεί στο αρχείο», ελέχθη χαρακτηριστικά μετά το τέλος της χθεσινής συνεδρίασης της εν λόγω επιτροπής.

Υπενθυμίζεται πως από τα τέλη του περασμένου Οκτωβρίου δηλωνόταν αρμοδίως ότι θα ετίθετο στου ορκωτούς λογιστές το έργο της κατά προτεραιότητα ελέγχου της δήλωσης του κ. Σταθάκη, καθώς διαπιστώνονταν σημεία που έχρηζαν περαιτέρω έρευνας σε σχέση με δηλωθέντα χρήματα και ακίνητα. Υπήρχε μια πτυχή που αφορούσε το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ. Μάλιστα, στις αρχές Δεκεμβρίου σημειωνόταν ότι καθώς βρέθηκαν νέα «κενά» από τη σύγκριση αρχικής και συμπληρωματικής δήλωσης του υπουργού, αποφασίστηκε «ο ενδελεχής έλεγχος με όποιο μέσο χρειαστεί, ακόμα και με άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών».

Οπως σημειώθηκε χθες, μια τέτοια κίνηση δεν κρίθηκε απαραίτητη από τους ελεγκτές. «Εξετάστηκαν τα πάντα, δόθηκε και αναλυτικό υπόμνημα (ενν. από τον κ. Σταθάκη)», ελέχθη χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με πληροφορίες, της απόφασης να τεθεί η υπόθεση στο αρχείο μειοψήφησε το μέλος της Επιτροπής κ. Νικ. Κακλαμάνης. Λίγες ώρες νωρίτερα, πάντως, στην Ολομέλεια αποφασιζόταν κατά πλειοψηφία να μην αρθεί η βουλευτική ασυλία του κ. Σταθάκη (151 κατά της άρσης, 28 υπέρ και 8 «παρών») για μια παλαιά υπόθεση σχετική με τη διαχείριση ειδικού λογαριασμού του Πανεπιστημίου Κρήτης – τότε που ο κ. Σταθάκης ήταν καθηγητής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT