Κέρδη στις ευρωπαϊκές αγορές

Κέρδη στις ευρωπαϊκές αγορές

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με άνοδο έκλεισαν και χθες οι ευρωπαϊκές αγορές στον απόηχο των δηλώσεων Γέλεν, που περιόρισαν τις προσδοκίες για νέα αύξηση των επιτοκίων του δολαρίου τον Απρίλιο και οδήγησαν το δολάριο σε υποχώρηση. Το αποτέλεσμα ήταν να κινηθούν ανοδικά οι μετοχές εταιρειών που παράγουν εμπορεύματα τιμολογούμενα σε δολάρια όπως οι εταιρείες ορυχείων. Η θεαματική άνοδος πολλών εξ αυτών συμπαρέσυρε ανοδικά όλους τους ευρωπαϊκούς δείκτες. Ειδικότερα ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου έκλεισε στο υψηλότερο επίπεδο που έχει σημειώσει μέσα στο έτος, καταγράφοντας κέρδη 1,59%. Ενισχύθηκε σημαντικά από την άνοδο που σημείωσαν οι μετοχές των εταιρειών ορυχείων μετά τις δηλώσεις της προέδρου της Fed.

Ο δείκτης των βρετανικών ορυχείων παρουσίασε κέρδη 5,6%, με τις μετοχές των Anglo American, Glencore, Rio Tinto και BHP Billiton να κλείνουν με άνοδο από 5,4% έως 11,8%. Εξίσου σημαντική ήταν η άνοδος του γαλλικού χρηματιστηρίου, με τον δείκτη CAC 40 να κλείνει με κέρδη 1,78%, της Φρανκφούρτης με τον XETRA DAX να κλείνει με κέρδη 1,% και του Μιλάνου με τον δείκτη FTSE MIB να κλείνει με κέρδη 1,12%. Η υποχώρηση του δολαρίου οδήγησε σε άνοδο το ευρώ, που αργά το βράδυ κυμαινόταν σε επίπεδα άνω του 1,13 δολαρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT