Ουδέν σχόλιον η απάντηση του ΔΝΤ

Ουδέν σχόλιον η απάντηση του ΔΝΤ

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την προσπάθεια δημιουργίας κλίματος πιστωτικής ασφυξίας στη χώρα από το ΔΝΤ, τονίζουν κυβερνητικοί κύκλοι. Συγκεκριμένα αναφέρουν «Μέχρι στιγμής, δυστυχώς, το ΔΝΤ δεν αξιοποιεί την ευκαιρία να διαψεύσει ότι η στρατηγική του είναι η πρόκληση συνθηκών πιστωτικής ασφυξίας στην Ελλάδα, λίγο πριν το κρίσιμο για την Ευρώπη Βρετανικό δημοψήφισμα.»

Αφορμή των σχολίων αποτέλεσε η μη διάψευση από το Ταμείο των συζητήσεων που διέρευσαν μέσω του ιστότοπου WikiLeaks και η επιλογή να μην σχολιάσει το περιεχόμενο των συζητήσεων αυτών. 

Ουδέν σχόλιον ήταν η απάντηση του αναφορικά με το περιεχόμενο της συνομιλίας που είχαν τα στελέχη του  Πόουλ Τόμσεν, Ντέλια Βελκουλέσκου, Ιβα Πέτροβα.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Ταμείου:

«Δεν σχολιάζουμε διαρροές ή υποτιθέμενες αναφορές εσωτερικών συζητήσεων. Έχουμε καταστήσει σαφές τι πιστεύουμε ότι είναι απαραίτητη λύση στα οικονομικά που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, αυτή που βάζει την Ελλάδα σε βιώσιμη ανάπτυξη, στηριζόμενη από ένα αξιόπιστο πακέτο μεταρρυθμίσεων σε συνδυασμό με μια ελάφρυνση του χρέους από τους ευρωπαίους εταίρους.

Οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και στόχοι πρέπει να στηρίζονται σε αξιόπιστους υπολογισμούς. Όπως έχουμε πει, υπάρχει μια σχέση ανταλλαγής ανάμεσα στο τι είναι εφικτό στις μεταρρυθμίσεις και στο μέγεθος της απαραίτητης ελάφρυνσης.»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή