Η προκήρυξη για τις τηλεοπτικές άδειες στο opengov

Η προκήρυξη για τις τηλεοπτικές άδειες στο opengov

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τέσσερις θα είναι οι τηλεοπτικές άδειες για μετάδοση ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου, υψηλής ευκρίνειας ελεύθερης λήψης και εθνικής εμβέλειας, που θα δημοπρατηθούν με τιμή εκκίνησης το ποσό των 3.000.000 ευρώ για κάθε μία, όπως προβλέπει το σχέδιο της προκήρυξης του σχετικού διαγωνισμού που αναρτήθηκε χθες στο opengov για δημόσια διαβούλευση. Σύμφωνα με το σχέδιο που υπογράφει ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, η διαβούλευση θα διαρκέσει μία εβδομάδα. Στις 25 Απριλίου η προκήρυξη θα δημοσιευθεί (στην ελληνική και αγγλική γλώσσα) στο ΦΕΚ και στην επίσημη εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Η υποβολή των φακέλων αιτήσεων συμμετοχής θα γίνει έως τις 9 Ιουνίου. Στις 22 Ιουλίου θα ανακοινωθεί ο οριστικός κατάλογος αυτών που συμμετέχουν και από τις 25 έως τις 30 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η δημοπρασία και η ανακοίνωση των υπερθεματιστών. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας μέσω Επιτροπής Διενέργειας Διαγωνισμού, που όπως ανακοινώθηκε θα συγκροτηθεί από ειδικούς επιστήμονες και στελέχη του δημόσιου τομέα.

Τέσσερις φάσεις

Η διαδικασία για τη δημοπράτηση των τηλεοπτικών αδειών προβλέπει μεταξύ άλλων τα εξής: Η δημοπρασία θα διεξαχθεί σε τέσσερις διαδοχικές φάσεις πολλαπλών γύρων με τίμημα που θα αυξάνεται, μία φάση για κάθε άδεια. Κάθε συμμετέχων μπορεί να ανακηρυχθεί υπερθεματιστής για τη χορήγηση μιας μόνο άδειας. Η Επιτροπή Διενέργειας Διαγωνισμού, κατά την απόλυτη κρίση της, μπορεί να αποφασίσει τη ματαίωση και την επαναπροκήρυξη μιας ή περισσότερων φάσεων της δημοπρασίας, εφόσον κρίνει ότι ο αριθμός των συμμετεχόντων δεν είναι επαρκής για την ανάπτυξη συνθηκών αποτελεσματικού ανταγωνισμού ή για την ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας της δημοπρασίας.

Η αποδοχή της τιμής εκκίνησης από τους συμμετέχοντες (3 εκατ. ευρώ) αποτελεί προϋπόθεση συμμετοχής σε κάθε φάση της δημοπρασίας, ενώ το παράβολο συμμετοχής έχει οριστεί στο 1% της τιμής εκκίνησης. Για κάθε μία φάση διενεργούνται πολλαπλοί γύροι πλειοδοσίας. Δικαίωμα συμμετοχής στην επόμενη φάση έχουν όσοι δεν αποσύρθηκαν κατά την προηγούμενη και δεν απορρίφθηκε η προσφορά τους ως απαράδεκτη ή αντικανονική.

Η προκήρυξη και τα παραρτήματά της είναι διαθέσιμα σε ηλεκτρονική μορφή στον διαδικτυακό τόπο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας (www.media.gov.gr) και του υπουργού Επικρατείας (www.ypepikrateias.gr).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή