Σφοδρή κριτική από Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, ΚΚΕ

Σφοδρή κριτική από Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, ΚΚΕ

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να προσωποποιήσουν τις ευθύνες της αδιέξοδης διαπραγμάτευσης στον Αλέξη Τσίπρα επιλέγουν όλα πλέον τα κόμματα της αντιπολίτευσης, καθώς η Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι χρεώσαν ευθέως στον πρωθυπουργό τις διαρκείς αναβολές στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης, ενώ ο κ. Δημ. Κουτσούμπας του τηλεφώνησε προσωπικά ύστερα από συνάντηση που είχε με εργαζομένους στην Αμυντική Βιομηχανία.

«Μετά τις τελευταίες αρνητικές εξελίξεις στην πορεία της αξιολόγησης, είναι προφανές ότι η “διαπραγμάτευση” Τσίπρα παρατείνεται επώδυνα, ο λογαριασμός για τους πολίτες μεγαλώνει αβάσταχτα και η οικονομία της χώρας διαλύεται», επισήμανε ο κ. Γ. Κουμουτσάκος, εκτιμώντας ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ακόμα πιο αδύναμη, βυθίζεται».

Το ΠΑΣΟΚ, αφού καταλόγισε προσωπικά στον πρωθυπουργό ότι «επί 15 μήνες πορεύεται με το “εγώ διαπραγματεύομαι” και τα αποτελέσματα τον διαψεύδουν με εκκωφαντικό τρόπο», επιχείρησε χθες έναν σύντομο απολογισμό. «Ο κ. Τσίπρας παρέλαβε την οικονομία ένα βήμα πριν από την έξοδο από την κρίση, με τράπεζες πλήρως ανακεφαλαιοποιημένες, με πρόβλεψη ανάπτυξης 6%, ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών θετικό και συμφωνία με την τρόικα για έξοδο από το μνημόνιο με μέτρα 1,2 δισ. ευρώ». Και σε αντιδιαστολή, η Χαρ. Τρικούπη κατέγραψε πού βρισκόμαστε σήμερα. «Τα συμφωνημένα μέτρα 5,4 δισ. ευρώ που προωθούνται στη Βουλή έρχονται να προστεθούν σε άλλα 3,6 δισ. που έχουν ήδη ψηφισθεί από την κυβέρνηση Τσίπρα, αθροίζοντας μέτρα 9 δισ. στη διετία, που δεν θα υπήρχαν χωρίς τις ακροβασίες των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ», ανέφερε το ΠΑΣΟΚ καταγγέλλοντας ότι εξαιτίας του κ. Τσίπρα «η Ελλάδα παραμένει για άλλα 3 χρόνια σε μνημόνια, επιχειρήσεις μετακομίζουν σε γειτονικές χώρες και οι Ελληνες στερούνται μια από τις θεμελιώδες ελευθερίες της Ε.Ε. καθώς υπόκεινται σε capital controls».

«Zούμε θέατρο του παραλόγου», είπε από την πλευρά του και ο κ. Στ. Θεοδωράκης ο οποίος επίσης καταλόγισε στον κ. Τσίπρα ότι «τώρα παίζει την τελευταία πράξη του δράματος που είναι ότι “διαπραγματεύομαι σκληρά άρα αυτά που θα φέρουμε πρέπει να τα δεχτεί ο ελληνικός λαός δίχως να διαμαρτυρηθεί”». Από τις Σέρρες, όπου περιόδευσε χθες, κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι όχι μόνον φοβάται να πάρει αποφάσεις, αλλά και ότι «εχθρεύεται την επιχειρηματικότητα και πολεμά τη μεσαία τάξη, τη στιγμή που η περιφέρεια υποφέρει».

Κάτι που δεν συνηθίζεται επέλεξε να κάνει ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημ. Κουτσούμπας, θέλοντας και εκείνος να καταδείξει ότι οι ευθύνες του σημερινού αδιεξόδου βαρύνουν πρωτίστως τον πρωθυπουργό. Υστερα από συνάντηση που είχε με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Μετάλλου και τα σωματεία των Αμυντικών Βιομηχανιών, τηλεφώνησε επιτόπου στον κ. Τσίπρα προκειμένου να του επισημάνει τα προβλήματα των εργαζομένων και να του υπογραμμίσει ότι οι αρμόδιοι υπουργοί αρνούνται να τους συναντήσουν! Παράλληλα δε προανήγγειλε κλιμάκωση των αγώνων του ΚΚΕ μέσα και έξω από τη Βουλή για την ανατροπή των επιλογών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ.

Τέλος, σε συνέντευξή του (Alpha), ο κ. Βασ. Λεβέντης εκτίμησε πως «ο Τσίπρας προσποιείται ότι κλαίει» και ότι «αν ζούσε ο Φώσκολος, θα έκανε νέα “Λάμψη”», και του καταλόγισε ότι «δραματοποιεί την κατάσταση για να νομίζουν κάποιοι ανόητοι, παλιάς κοπής αριστεροί, ότι έκανε ό,τι μπορούσε».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT