Ασίστ και καρφώματα σε ένα σίκουελ που πολλοί περίμεναν

Ασίστ και καρφώματα σε ένα σίκουελ που πολλοί περίμεναν

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ποιος δεν θυμάται το «Space Jam»; Πρώτα σε βιντεοκασέτα, που την έψαχνες σαν πολύφερνη νύφη στο βιντεοκλάμπ της γειτονιάς, και μετά στις ατελείωτες τηλεοπτικές επαναλήψεις (προσωπικά δεν τις βαρέθηκα ποτέ), το παλαβό φιλμ του 1996 έγινε καλτ διαμάντι, περνώντας στο πάνθεον των «ένοχων» κινηματογραφικών απολαύσεων. Με τον (μπασκετικό) θεό Μάικλ Τζόρνταν, στο απόγειο της δόξας του, να παίζει παρέα με τον Μπαξ Μπάνι, τον Ντάφι Ντακ και τα υπόλοιπα Looney Tunes, η ταινία απέκτησε εκατομμύρια θαυμαστές σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι εδώ και δύο δεκαετίες περιμένουν ένα σίκουελ· και φαίνεται πως η ώρα ήρθε…

Μπορεί ο κορυφαίος μπασκετμπολίστας όλων των εποχών να είναι πια κάπως μεγάλος για να κάνει τα ακροβατικά του, ωστόσο, όπως φαίνεται, βρίσκει ταιριαστό διάδοχο στο πρόσωπο ενός… βασιλιά. Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιοποιήθηκαν χθες, πρωταγωνιστής της νέας ταινίας θα είναι ο Λεμπρόν «King» Τζέιμς, ο μεγαλύτερος δηλαδή σύγχρονος σταρ του αθλήματος. Αλλωστε ο αρχηγός των Κλίβελαντ Καβαλίερς, ο οποίος αυτόν τον καιρό είναι απασχολημένος με τα πλέι οφ του NBA, έχει ήδη κάνει περάσματα σε τηλεοπτικές παραγωγές, αποδεικνύοντας πως έχει τον τρόπο του μπροστά από την κάμερα. Οσο για τους συμπρωταγωνιστές του, εκτός από τα θεότρελα καρτούν, γκεστ εμφανίσεις αναμένεται να κάνουν αρκετοί ακόμη αστέρες του μπάσκετ, όπως, άλλωστε, είχε συμβεί και στο πρώτο «Space Jam».

Ενας άλλος παράγοντας του καινούργιου κινηματογραφικού πρότζεκτ, σε σχέση με το παλιό, είναι φυσικά η τεχνολογία. Στην εκδοχή του 1996 τα καρτούν καλούν τον «Αir» Τζόρνταν να τα βοηθήσει σε έναν αγώνα απέναντι σε μια ομάδα επίσης σκιτσαρισμένων εξωγήινων, οι οποίοι έχουν κλέψει τις ικανότητες σπουδαίων παικτών του μπάσκετ. Οπως είναι λογικό, ανθρώπινοι χαρακτήρες και κινούμενα σχέδια είναι κάπως δύσκολο να συνυπάρξουν, με το τελικό αποτέλεσμα να φαντάζει ορισμένες στιγμές αμήχανο και κωμικό. Εν έτει 2016, ο σκηνοθέτης Τζάστιν Λιν («Fast and the Furious 6») θα έχει στη διάθεσή του όλα τα σύγχρονα μέσα του CGI, προκειμένου να μεταφέρει τον Λεμπρόν και τους υπόλοιπους στο ξεκαρδιστικό σύμπαν των Looney Tunes. Λίγη υπομονή ακόμα, η μέρα που ο «Βασιλιάς» θα πάρει ασίστ για κάρφωμα από τον Πόρκι Πιγκ δεν είναι μακριά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT