Τσίπρας: Τα βγάλαμε πέρα μόνοι μας – «τομή» το ασφαλιστικό

Τσίπρας: Τα βγάλαμε πέρα μόνοι μας – «τομή» το ασφαλιστικό

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών, με τις όποιες ενστάσεις φυσικά, αναγνωρίζει τη σκληρή μας προσπάθεια για προοδευτικές τομές σε δύσκολες συνθήκες», ανάφερε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του προς την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ το απόγευμα της Παρασκευής.

Παράλληλα, άσκησε κριτική στην αντιπολίτευση, υποστηρίζοντας ότι δεν βοήθησε στη διαμόρφωση «κόκκινης γραμμής» στο ασφαλιστικό. «Μας χλεύαζαν, έλεγαν κάποιοι βγάλτε τα μόνοι σας με τους δανειστές και τα βγάλαμε πέρα μόνοι μας παλέψαμε σκληρά, αγνοήσαμε τις σειρήνες της υποταγής», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

«Στόχος μας δεν είναι απλά να κλείσει η αξιολόγηση, αυτό μπορεί να γίνει εύκολα όπως και τα προηγούμενα χρόνια αλλά να τηρηθούν στο ακέραιο οι δεσμεύσεις μας αποφασίσαμε να πρωτοτυπήσουμε αναλαμβάνοντας να θέσουμε στην κρίση του λαού τη συμφωνία», σημείωσε ακόμη και πρόσθεσε: «Κληθήκαμε να τηρήσουμε μια δύσκολη συμφωνία με δικλείδες ασφάλειας. Στόχος μας είναι να προστατεύσουμε τους αδύναμους, με προστασία συντάξεων μισθών και της πρώτης κατοικίας».

Αναφερόμενος στο ασφαλιστικό, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για «μεταρρύθμιση-τομή», τονίζοντας ότι «ξαναφέρνει σε ράγες βιωσιμότητας το ασφαλιστικό χωρίς να μειωθούν οι κύριες συντάξεις. Χωρίς να περικοπεί ούτε ευρώ από τη συντριπτική πλειοψηφία των συνταξιούχων». Ακόμη, απέρριψε τους ισχυρισμούς περί «αιφνιδιασμού» λόγω της απόφασης να έρθουν τα νομοσχέδια προς ψήφιση αυτό το Σαββατοκύριακο. «Είχαμε το χρόνο να προχωρήσουμε σε διάλογο με όλους τους φορείς και βελτιώσεις» επέμεινε.

Σε ό,τι αφορά το φορολογικό δήλωσε ότι «συντάχθηκε με προοδευτικότητα και τη δικαιότερη κατανομή των βαρών, ενώ παίρνει ως βάση και την οικογενειακή κατάσταση». Οι φορολογούμενοι σε 98% θα έχουν μικρή επιβάρυνση, ή και ελάφρυνση, σε σχέση με ό,τι συνέβαινε σήμερα, είπε.

Υπενθυμίζεται ότι το νομοσχέδιο για το φορολογικό και το ασφαλιστικό κατατίθεται το Σάββατο στην Ολομέλεια της εθνικής αντιπροσωπείας, ενώ ψηφίζεται την Κυριακή το βράδυ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή