Νέο πλήγμα στο υπ. Παιδείας της Βρετανίας

Νέο πλήγμα στο υπ. Παιδείας της Βρετανίας

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. Δεύτερο εξευτελιστικό περιστατικό έπληξε χθες τις υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας της Βρετανίας, όταν οι απαντήσεις για τις αμφιλεγόμενες εξετάσεις στην Ε΄ και στην ΣΤ΄ δημοτικού διέρρευσαν στο Διαδίκτυο. Στη Βρετανία, 600.000 μαθητές 10 και 11 ετών υποβάλλονται κάθε χρόνο σε εξετάσεις ορθογραφίας, στίξης και γραμματικής, τις οποίες διοργανώνει η πολυεθνική εταιρεία Pearson.

Χθες το πρωί διαπιστώθηκε ότι η Pearson είχε «ανεβάσει» τις απαντήσεις στην ιστοσελίδα της, μία ημέρα πριν από τη διεξαγωγή των εξετάσεων.

Η διαρροή προσέφερε νέα εφόδια σε οργανώσεις γονέων, αλλά και στο Εργατικό Κόμμα, που έχουν επανειλημμένως διαμαρτυρηθεί για τις εξετάσεις αυτές, εκτιμώντας ότι η διαδικασία ασκεί αναίτια πίεση σε παιδιά του δημοτικού.

Τον περασμένο μήνα, οι ανάλογες εξετάσεις για τους μαθητές Γ΄ και Δ΄ δημοτικού ανεστάλησαν ύστερα από ανάλογο περιστατικό, όταν η αρμόδια κρατική υπηρεσία διαπίστωσε ότι είχε δημοσιεύσει τα θέματα και τις απαντήσεις τρεις μήνες νωρίτερα.

Σωματεία εκπαιδευτικών έχουν χαρακτηρίσει τις εξετάσεις αυτές ιδιαίτερα δύσκολες για μαθητές 10 και 11 ετών, ενώ σύλλογοι γονέων απέσυραν τα παιδιά τους από τα μαθήματα για μία ημέρα την περασμένη εβδομάδα, διαμαρτυρόμενοι για τη διαδικασία. Εκπαιδευτικός της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης είπε στον Guardian: «Οι ερωτήσεις θα φαίνονταν δύσκολες και στην Τζέιν Οστεν. Εχω πτυχίο Αγγλικής Φιλολογίας και δεν μπόρεσα να απαντήσω σε πολλές».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT