Σε φάση αποσυμπίεσης η «φούσκα» στην αγορά κατοικίας του Χονγκ Κονγκ

Σε φάση αποσυμπίεσης η «φούσκα» στην αγορά κατοικίας του Χονγκ Κονγκ

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο στάδιο της ελεγχόμενης αποσυμπίεσης έχει εισέλθει η «φούσκα» που είχε δημιουργηθεί στην αγορά κατοικίας του Χονγκ Κονγκ, η οποία παραμένει βέβαια η ακριβότερη παγκοσμίως και μάλιστα με διαφορά από την επόμενη. Σύμφωνα με πρόσφατη πρόβλεψη της Goldman Sachs, οι τιμές αναμένεται να υποχωρήσουν κατά 20% τους επόμενους μήνες, καθώς εκτιμάται ότι θα αυξηθούν τα επιτόκια κατά 50 μ.β., χωρίς παράλληλα να προβλέπεται κάποια χαλάρωση των μέτρων που έχει εισαγάγει η τοπική κυβέρνηση για τον περιορισμό των κερδοσκοπικών φαινομένων στην αγορά. Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη οι τιμές διαμορφώνονται στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 25 ετών, έχοντας υποχωρήσει κατά 12% από το ανώτατο σημείο στο οποίο είχαν βρεθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Σε ανάλογο συμπέρασμα κατέληξε πρόσφατα και ο επενδυτής Κάιλ Μπας, ο οποίος διαχειρίζεται κεφάλαια υψηλού κινδύνου. Σύμφωνα με τον κ. Μπας, η αγορά ακινήτων του Χονγκ Κονγκ βρίσκεται σήμερα σε ελεύθερη πτώση, καθώς η ανησυχία για τις μελλοντικές προοπτικές της κινεζικής οικονομίας έχει κάμψει τη ζήτηση, οδηγώντας τις τιμές προς τα κάτω. Εν μέσω του συγκεκριμένου τοπίου που διαμορφώνεται στην αγορά, οι παράγοντες του κλάδου αναφέρουν ότι ήδη οι εταιρείες ανάπτυξης ακινήτων αναπροσαρμόζουν τα πλάνα τους, αποβλέποντας πλέον στην αγορά ενοικίασης κατοικιών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT