Δεν καταθέτει ένσταση ο ΠΑΟ

Δεν καταθέτει ένσταση ο ΠΑΟ

2' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο τρίποντα που πιστοποίησαν τη μεγάλη αξία του Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος… υπέγραψε την πρώτη νίκη του Ολυμπιακού (66-68) στους τελικούς των πλέι οφ, καθώς και του Δημήτρη Διαμαντίδη, που είχε δώσει στην προηγούμενη φάση το προβάδισμα ενός πόντου στον Παναθηναϊκό (66-65), προσέδωσαν αίγλη στη συναρπαστικότητα του μπάσκετ και νέα τροπή στη διεκδίκηση του φετινού τίτλου. Ο Ολυμπιακός ισοφάρισε σε 1-1 νίκες, επανέκτησε το πλεονέκτημα έδρας και περιμένει τον «αιώνιο» αντίπαλό του στο ΣΕΦ, μεθαύριο, με σκοπό να φτάσει σε δεύτερη συνεχόμενη νίκη και να έχει τον τελευταίο λόγο και πάλι στην έδρα του, αν χρειαστεί η διεξαγωγή πέμπτου τελικού. Η αποφασιστικότητα των Διαμαντίδη και Σπανούλη και η εκπληκτική απόδοση του Πρίντεζη, που την αφιέρωσε στη μνήμη του πατέρα του, χαρακτήρισαν τον δεύτερο τελικό, στον οποίο η άμυνα του Ολυμπιακού αποτέλεσε τη μεγάλη διαφορά από τον πρώτο αγώνα.

Στη φάση του νικητήριου τρίποντου από τον Σπανούλη, ο αρχηγός του Ολυμπιακού κάνει πλάγια βήματα μετά το «τζαμπ στοπ», για να αποφύγει το μαρκάρισμα του Καλάθη, και οι διαιτητές δεν τα καταλόγισαν, είτε επειδή ήταν πολύ δύσκολο να αντιληφθούν την παράβαση σε κλάσματα δευτερολέπτου, είτε γιατί ήταν η τελευταία φάση του τελικού και υπάρχει το «non call».

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός υποστηρίζει ότι υπάρχει αλλοίωση αποτελέσματος για τη φάση του Σπανούλη, αλλά δεν κατέθεσε ένσταση, επειδή, όπως υποστηρίζει στην ανακοίνωσή της, «δεν θα πάρουμε ποτέ το πρωτάθλημα των ενστάσεων».

• Ο Αρης αποφάσισε να διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών ο τρίτος αγώνας του μικρού τελικού με την ΑΕΚ, αύριο, ως αντίδραση για όσα υπέστη η αποστολή του στον δεύτερο τελικό, στον οποίο ηττήθηκε με 89-84 και ολοκληρώθηκε με 3 παίκτες των γηπεδούχων και δύο από τους φιλοξενούμενους. Στα 21΄΄ πριν από τη λήξη υπήρξε επεισόδιο των Ουότερς και Παπαντωνίου και οι παίκτες από τους δύο πάγκους μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο, χωρίς να υπάρξει γενικευμένη σύρραξη, αλλά οι διαιτητές εφάρμοσαν τον κανονισμό για την είσοδο.

«Ο αγώνας αυτός πρέπει να μείνει στη μνήμη όλων των Ελλήνων φιλάθλων ως η τελευταία πράξη ενός δράματος που κατέληξε σε τραγωδία», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Αρη, που καλεί τους φιλάθλους να παρακολουθήσουν τον αγώνα από γιγαντοθόνες.

• Τον δρόμο της αποχώρησης από την εθνική ομάδα, όπως συνέβη με τον Βασίλη Σπανούλη, θα ανακοινώσει, ίσως και σήμερα, ότι ακολουθεί και ο Νίκος Ζήσης, και δεν θα πάρει μέρος στην προσπάθεια πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες.Ο 33χρονος παίκτης περιμένει το τέλος των πλέι οφ στο γερμανικό πρωτάθλημα και θα ανακοινώσει την ολοκλήρωση της σταδιοδρομίας του σε όλες –ηλικιακά– τις εθνικές ομάδες, ύστερα από 17 χρόνια. Παράλληλα, κυπριακά δημοσιεύματα υποστηρίζουν ότι ο Νίκος Παππάς συζητά με την ομοσπονδία τη συμμετοχή του στην εθνική ομάδα της χώρας. Στην Ισπανία, ο Γιάννης Μπουρούσης αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης του πρωταθλήματος.

• Οι Οκλαχόμα Θάντερ στον τρίτο τελικό της Ανατολής, με αντίπαλο τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, νίκησαν με διαφορά 28 πόντων (133-105).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή