Βατά τα θέματα σε Λατινικά και Χημεία

Βατά τα θέματα σε Λατινικά και Χημεία

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με γκάφα δύο στροφές πριν από το τέλος, οδεύουν αύριο στην ολοκλήρωσή τους οι φετινές Πανελλήνιες Εξετάσεις για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων – τη μεγαλύτερη κατηγορία υποψηφίων, καθώς 84.441 διεκδικούν 57.991 θέσεις στα πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ, σε σύνολο 103.402 υποψηφίων για 69.985 θέσεις. Χθες οι υποψήφιοι διαγωνίστηκαν σε Χημεία και Λατινικά, ωστόσο πονοκέφαλο προκαλεί στο υπουργείο Παιδείας το πρόβλημα με τη διευκρίνιση που δεν έφθασε ποτέ σε εξεταστικό κέντρο στη Μαγνησία.

Ειδικότερα, χθες έπεσε η αυλαία των εξετάσεων για χιλιάδες υποψηφίους των ανθρωπιστικών και των θετικών σπουδών. Οι υποψήφιοι διαγωνίστηκαν στα Λατινικά και στη Χημεία, αντίστοιχα, και τα θέματα κρίθηκαν βατά και, εν πολλοίς, αναμενόμενα. Ο ακαδημαϊκός υπεύθυνος Χημείας στα Φροντιστήρια Πουκαμισάς, Μαρίνος Ιωάννου, ανέφερε ότι τα ζητούμενα ήταν σαφή αλλά κάλυπταν μεγάλο μέρος της εξεταστέας ύλης. Τα θέματα, ωστόσο, όσων αποφοίτων επέλεξαν να διαγωνιστούν με το παλαιό σύστημα κρίθηκαν πιο απαιτητικά, ιδίως στο μάθημα της Χημείας.

Την ίδια στιγμή, λύση ώστε να μην αδικηθούν στη βαθμολόγηση των γραπτών τους ζητούν από το υπουργείο Παιδείας οι 12, σύμφωνα με το υπουργείο, υποψήφιοι σε εξεταστικό κέντρο της Νέας Αγχιάλου Μαγνησίας, που εξετάστηκαν την περασμένη εβδομάδα στο μάθημα των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας. Ο λόγος είναι ότι η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων έστειλε διευκρίνιση για ένα θέμα, ωστόσο οι υποψήφιοι στο συγκεκριμένο εξεταστικό κέντρο δεν την έλαβαν. Για την ύπαρξη της διευκρίνισης, βέβαια, ενημερώθηκαν από άλλους εξεταζόμενους, μετά το τέλος της εξέτασης. Το ερώτημα για το οποίο εστάλη η διευκρίνιση βαθμολογείται, το ανώτερο, με 25 μονάδες στις 100. Οι υποψήφιοι και οι γονείς τους αναστατωμένοι ζητούν να μην αδικηθούν.

Η «Κ», σε συνεργασία με το ακαδημαϊκό τμήμα των φροντιστηρίων «Πουκαμισάς» παρουσιάζει τα θέματα και τις απαντήσεις σε όλα τα μαθήματα των Πανελλαδικών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ

/

/

/

/

/

/

/

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή