Καμμένος: Συμπαραγωγή καλάσνικοφ με Ρωσία

Καμμένος: Συμπαραγωγή καλάσνικοφ με Ρωσία

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την προοπτική ελληνορωσικής συμπαραγωγής καλάσνικοφ, που θα υλοποιηθεί από την Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία, στην Αχαΐα, ανακοίνωσε χθες στη Βουλή ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Π. Καμμένος, σημειώνοντας πως κάτι τέτοιο είναι έτοιμο και συμφωνημένο να αρχίσει «μόλις τελειώσει το θέμα του εμπάργκο» που έχει επιβληθεί στη Ρωσική Ομοσπονδία. «Η Ελλάδα, κατ’ αρχήν, μπορεί να προσφέρει, έχοντας τη συμπαραγωγή ενός προϊόντος με μία χώρα εκτός ΝΑΤΟ και εκτός Ε.Ε., τη δυνατότητα πιστοποίησης του προϊόντος, δηλαδή να πιστοποιηθεί ένα προϊόν το οποίο παράγεται σήμερα στη Ρωσία», είπε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε πως το προϊόν πλέον, με τη σχετική πιστοποίηση, «θα μπορεί να πωληθεί και σε χώρες του ΝΑΤΟ».

Ο υπουργός Αμυνας αναφέρθηκε και σε άλλα προγράμματα συνεργασίας, όπως με την Ινδία για το σύστημα «Αρτεμις», ή και σε συμφωνίες που εξετάζονται  – για παράδειγμα, με την Αίγυπτο «για τη συντήρηση αεροσκαφών».

Αυτές οι αναφορές του κ. Καμμένου έγιναν κατά τη διάρκεια συνεδρίασης επιτροπής της Βουλής, αντικείμενο της οποίας ήταν η κύρωση διακρατικών συμφωνιών, μεταξύ άλλων και με το Ισραήλ. Με αφορμή αυτό, ο εκπρόσωπος της Χ.Α. Χρ. Παππάς εξαπέλυσε υβριστική επίθεση κατά του Ισραήλ, γεγονός το οποίο προκάλεσε την αντίδραση της κ. Λιάνας Κανέλλη, με τη βουλευτή του ΚΚΕ να κάνει, μεταξύ άλλων, λόγο για νεοναζιστικό λόγο που έχει «μια πολύ βαθιά ρατσιστική ρίζα». Αργότερα, ο υπουργός Αμυνας ανέφερε πως οι ενστάσεις της κ. Κανέλλη τον βρίσκουν σύμφωνο, για να προσθέσει ότι το περιεχόμενο της τοποθέτησης του χρυσαυγίτη βουλευτή χρήζει, ίσως, εξέτασης από τις δικαστικές αρχές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή