«Χτίσιμο» γύρω από τον Σπανούλη

«Χτίσιμο» γύρω από τον Σπανούλη

2' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η εδραίωση του Ολυμπιακού στη θέση του πρωταθλητή για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και ιδιαίτερα ο τρόπος εξέλιξης των φετινών τελικών, ύστερα από την εντός έδρας ήττα στον πρώτο αγώνα, δικαίωσαν τον σχεδιασμό των «ερυθρόλευκων», την πίστη στο προπονητικό πλάνο του Γιάννη Σφαιρόπουλου και «έριξαν στη λήθη» τον πρόωρο και άδοξο ευρωπαϊκό αποκλεισμό.

Η αποθεωτική υποδοχή από χιλιάδες οπαδούς του Ολυμπιακού, στο ΣΕΦ, χθες τα μεσάνυχτα, ήταν το μεγαλύτερο «ευχαριστώ» στους παίκτες για την κατάκτηση του τίτλου στην έδρα του «αιωνίου» αντιπάλου.

Μεγαλύτερη δικαίωση, όμως, για τη διοίκηση των αδελφών Αγγελόπουλων αποδείχτηκε και πάλι η απόκτηση του Βασίλη Σπανούλη πριν από έξι χρόνια και η προ τριετίας ανανέωση της συνεργασίας τους. Τα επιτεύγματα του αρχηγού του Ολυμπιακού, με τα δύο νικητήρια τρίποντα στον δεύτερο και στον τέταρτο τελικό, καθώς και τους οκτώ καθοριστικούς πόντους στον τρίτο αγώνα, οριοθετούν την αναμενόμενη και προφανώς τελευταία υπογραφή τρίτου συμβολαίου. Ο Σπανούλης που έδωσε τις κατάλληλες απαντήσεις στους αμφισβητίες του, έχει επαναλάβει πολλάκις, το τελευταίο τετράμηνο, ότι θέλει να ολοκληρώσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό, ενώ η διοίκηση περίμενε την κατάληξη των τελικών και πλέον ετοιμάζεται να καταθέσει πρόταση, απευθείας στον Σπανούλη και χωρίς την παρουσία του Σέρβου εκπροσώπου του.

Η οικονομική προσφορά του Ολυμπιακού αναμένεται να είναι ανάλογη των όσων πέτυχαν οι Πειραιώτες, με την προσωπική συμβολή του αρχηγού τους, ο οποίος αποτελεί συνώνυμο της εκτίμησης που έχουν εκφράσει οι Αγγελόπουλοι, ότι «ο Ολυμπιακός είναι η πιο επιτυχημένη ευρωπαϊκή ομάδα, την τελευταία εξαετία» και δεν υπάρχει καμία προδιαγραφή για «σκληρή» διαπραγμάτευση.

«Είναι και θέλημα Θεού για τις αμέτρητες ώρες που δουλεύω και σκέφτομαι το μπάσκετ, να σκοράρω στο τελευταίο σουτ. Τα τελευταία χρόνια προσπαθώ να κάνω αλλαγές στο παιχνίδι μου και κυρίως στο σουτ μου για να αποφεύγω το ασφυκτικό μαρκάρισμα» είπε ο Σπανούλης σε τηλεοπτική συνέντευξή του και ενώ αύριο στη φιέστα του Ολυμπιακού, θα σηκώσει το τρόπαιο του πρωταθλητή.

Η έναρξη νέας διετούς συνεργασίας με τον Σπανούλη, θα δρομολογήσει και τις μεταγραφικές κινήσεις που θα γίνουν για 3-4 παίκτες. Συμβόλαιο για την επόμενη αγωνιστική περίοδο έχουν οι Μάντζαρης, Λοτζέσκι, Παπανικολάου, Πρίντεζης, Γιανγκ, Μιλουτίνοφ, Αγραβάνης, Τολιόπουλος και Μουράτος, ενώ δικαίωμα μονομερούς ανανέωσης έχει ο Ολυμπιακός για τους Στρόμπερι, Χάκετ, Παπαπέτρου (μόνο εξαγορά ρήτρας από ομάδα του NBA), Αθηναίου, Ουόρικ και Οντομ. Ο Χάντερ είναι, ήδη, παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ ο Χάκετ και ο Μιλουντίνοφ θα συνεχίσουν στους πρωταθλητές. Για τον Σέρβο σέντερ εκτιμάται από το τεχνικό επιτελείο ότι θα βελτιωθεί στον δεύτερο χρόνο παρουσίας του, αλλά υπάρχει το δίλημμα ότι λογίζεται ως ξένος παίκτης και στον Ολυμπιακό δεν θέλουν παίκτη που θα χρησιμοποιείται μόνο στην Ευρωλίγκα.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος επανέλαβε σε ραδιοφωνική συνέντευξή του ότι «ως Ελληνας τεχνικός πιστεύω ακράδαντα στην ισχυροποίηση του ελληνικού “κορμού” που έχει ο Ολυμπιακός και την επένδυση που έχει κάνει η διοίκηση. Γι’ αυτόν τον λόγο δεν απέκτησα ξένους παίκτες στις θέσεις που αγωνίζονται ο Παπαπέτρου και ο Αγραβάνης». Ο τεχνικός του Ολυμπιακού θα εισηγηθεί την απόκτηση ενός Ελληνα σέντερ (Μπόγρης ή Βουγιούκας), ενώ θα κάνει τις απαραίτητες διορθώσεις για συγκεκριμένες, περυσινές επιλογές στους ξένους παίκτες. Αντικαταστάτης του Στρόμπερι, θα είναι ξένος παίκτης με χαρακτηριστικό την παραγωγή σκορ και πρώτη επιλογή τους είναι ο Μπραντ Ουοναμέικερ που παίζει στην Μπάμπεργκ, ενώ ξένος παίκτης θα αποκτηθεί και για τη θέση του δεύτερου ψηλού, ώστε ο Πρίντεζης να μην καταπονηθεί όσο φέτος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT