Συγκέντρωση στο Υπ. Εργασίας των εργαζομένων του Athens Ledra

Συγκέντρωση στο Υπ. Εργασίας των εργαζομένων του Athens Ledra

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας πραγματοποίησαν την Τετάρτη οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου «Athens Ledra Hotel»

Αντιπροσωπία τους συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εργασίας Ανδρέα Νεφελούδη, από τον οποίο, όπως ανέφεραν οι εργαζόμενοι εξερχόμενοι της συνάντησης, βρήκαν θετική ανταπόκριση στα βασικά αιτήματα τους, που είναι το επίδομα 1.000 ευρώ και η επίσπευση του για την άμεση ανακούφιση τους, αλλά και η επίσπευση της διαδικασίας για το επίδομα από τον ΟΑΕΔ για την επίσχεση εργασίας. Επίσης, το υπουργείο θα κάνει -όπως τονίστηκε- ό,τι είναι δυνατόν για να δυσκολέψει τη διαδικασία πώλησης του ξενοδοχείου που επιχειρεί η εργοδοσία.

Για τη Δευτέρα 6 Ιουνίου στις 11.00 το πρωί ορίστηκε να πραγματοποιηθεί τριμερής συνάντηση, του υπουργείου, της εταιρείας και των εργαζομένων.

Οι 150 εργαζόμενοι του ξενοδοχείου που πλήττονται από το κλείσιμο της επιχείρησης παραμένουν απλήρωτοι από το Μάρτιο.

I. Τσακίρης: «Πλήγμα το κλείσιμο του Ledra»

«Τεράστιο πλήγμα για το τουριστικό προϊόν της Αθήνας» χαρακτήρισε το κλείσιμο του ξενοδοχείου Ledra, ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ), Γιώργος Τσακίρης, από το βήμα της εκδήλωσης του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων (ΙΤΕΠ), κατά την παρουσίαση μελέτης που αφορά στην πορεία του κλάδου των ξενοδοχείων για το 2015.

Όπως είπε ο κ. Τσακίρης, δεν είναι το πρώτο ξενοδοχείο που κλείνει τα τελευταία χρόνια στην Αθήνα.

Σε συνολικά 73 ανέρχονται εκείνα που έπαυσαν τη λειτουργία τους από το 2011.

«Αλλά το ledra ανήκει στα εμβληματικά ξενοδοχεία του προορισμού της Αθήνας και για τον λόγο αυτόν, αυτή η εξέλιξη λυπεί τον ξενοδοχειακό κλάδο».

Ο πρόεδρος του ΞΕΕ δεν αναφέρθηκε στα αίτια του λουκέτου του ξενοδοχείου, επανέλαβε, ωστόσο, τον κίνδυνο «αφελληνισμού ξενοδοχειακών μονάδων υπό την πίεση των φορολογικών επιβαρύνσεων τους».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή