Εκλεισε η εταιρεία «Πυρσός Security»

Εκλεισε η εταιρεία «Πυρσός Security»

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ρολά κατεβάζει η εταιρεία «Πυρσός Security», που δραστηριοποιούνταν τα τελευταία 22 χρόνια στον χώρο της παροχής υπηρεσιών ιδιωτικής ασφάλειας, και οι περίπου 800 εργαζόμενοι, που ήταν απλήρωτοι εδώ και μήνες, μένουν χωρίς δουλειά. Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, η εταιρεία έχει προχωρήσει εδώ και ένα χρόνο σε στάση πληρωμών προς τους πιστωτές, χρωστά 8,2 εκατ. ευρώ στο ΙΚΑ και οι υπάλληλοι είναι απλήρωτοι τουλάχιστον πέντε μήνες. Μάλιστα, στο παρελθόν έχουν επιβληθεί κυρώσεις από το ΣΕΠΕ. Με αφορμή τη σχεδόν ταυτόχρονη δημοσιοποίηση του λουκέτου με αυτό στο ξενοδοχείο Athens Ledra, το υπουργείο υποστηρίζει ότι και τα δύο περιστατικά ενέχουν στοιχεία δόλιας εγκατάλειψης εργαζομένων και δημιουργίας οφειλών προς δημόσιους φορείς και πρέπει να παρέμβει η Δικαιοσύνη. Ειδικά για το ξενοδοχείο Athens Ledra, το υπουργείο αναφέρει πως η εταιρεία ΑΣΤΥ Α.Ε., στην οποία ανήκει, χρωστάει στο ΙΚΑ 9 εκατ. ευρώ, εκτός των δανειακών της υποχρεώσεων και λοιπών οφειλών. Υπήρξε επιδίωξη διευθέτησης των οφειλών και περιορισμού του ποσού των κατασχέσεων από το ΙΚΑ, με στόχο την πληρωμή των εργαζομένων, όμως πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία η εταιρεία αποφάσισε, σύμφωνα με το υπουργείο, να κατεβάσει ρολά.

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εργασίας δεσμεύεται να εξετάσει εντός των επόμενων ημερών όλους τους όρους και τις προϋποθέσεις για την άμεση υπαγωγή των εργαζομένων και στις δύο εταιρείες σε προγράμματα του ΟΑΕΔ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή