Κέρδη για την ΑΤΕ Ασφαλιστική το 2015

Κέρδη για την ΑΤΕ Ασφαλιστική το 2015

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κέρδη προ φόρων ύψους 21,7 εκατ. ευρώ για το 2015 έναντι 19,9 εκατ. το 2014 κατέγραψε η ΑΤΕ Ασφαλιστική. Η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων της εταιρείας (μεικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα) διαμορφώθηκε στα 124,7 εκατ. ευρώ, έναντι 134,5 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή χρήση, μείωση που οφείλεται κατά κύριο λόγο στον κλάδο αστικής ευθύνης οχημάτων. Η μεγαλύτερη αύξηση ασφαλίστρων σημειώθηκε στον κλάδο τεχνικών ασφαλίσεων, η συμμετοχή του οποίου στο συνολικό χαρτοφυλάκιο γενικών ασφαλίσεων ξεπερνά το 20%.

Το συνολικό χαρτοφυλάκιο ασφαλίστρων της ΑΤΕ Ασφαλιστικής για το 2015 κατανέμεται σε ποσοστό 27% ή ποσό 33,7 εκατ. ευρώ στις ασφαλίσεις ζωής και σε ποσοστό 73% ή ποσό 91 εκατ. ευρώ στις ασφαλίσεις κατά ζημιών. Η εταιρεία κατέβαλε κατά το 2015 ασφαλιστικές αποζημιώσεις ύψους 79 εκατ. ευρώ έναντι 90 εκατ. ευρώ για το 2014. Παράλληλα, συνεχίζοντας τη στρατηγική λειτουργικής κερδοφορίας, η ΑΤΕ Ασφαλιστική ενίσχυσε τα κεφάλαιά της, τα οποία στο τέλος του 2015 ανήλθαν στα 112,7 εκατ. ευρώ, καλύπτοντας τους κανόνες Φερεγγυότητας Ι και ασφαλιστικής τοποθέτησης προς τις Εποπτικές Αρχές, αλλά και τις κεφαλαιακές απαιτήσεις εντός του νέου εποπτικού πλαισίου Φερεγγυότητα ΙΙ.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας κατά την τρέχουσα μεταβατική περίοδο, η ΑΤΕ Ασφαλιστική στοχεύει στην περαιτέρω βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των ασφαλιστικών της προγραμμάτων και στην προστασία του χαρτοφυλακίου της από ενέργειες του ανταγωνισμού, παρέχοντας αξιόπιστες λύσεις και σύγχρονες υπηρεσίες, με έμφαση στην απλοποίηση και τη μείωση του λειτουργικού τους κόστους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT