Επιλογές της εβδομάδας: Περιφέρεια

Επιλογές της εβδομάδας: Περιφέρεια

3' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

EIKAΣΤΙΚΑ

«Orange Water 2»

Σαντορίνη

Το ΕλληνοΟλλανδικό Εικαστικό Φεστιβάλ «Orange Water» επιστρέφει για δεύτερη χρονιά στην Ελλάδα και ξεκινά το ταξίδι του σήμερα από το Santorini Arts Factory, όπου εγκαινιάζονται τρεις εκθέσεις: ατομικές του Αποστόλη Ζολωτάκη και της Kelly με τίτλο, αντίστοιχα, «Δράση και Χειρονομία» και «High Frequency Vibration», καθώς και αναδρομική με επιλογές έργων από το περσινό φεστιβάλ.

BIBΛΙΟ

«Μικρά Ασία»

Θεσσαλονίκη

Στο Βιβλιοπωλείο του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης (Τσιμισκή 11) παρουσιάζεται την ερχόμενη Πέμπτη στις 8 μ.μ. το βιβλίο του Αλέξανδρου Μασσαβέτα «Μικρά Ασία. Το παλίμψηστο της μνήμης» (εκδ. Πατάκη). Θα μιλήσουν ο Αναστάσιος Τάντσης, λέκτορας στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας ΑΠΘ, και ο συγγραφέας.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Συνάντηση Ανατολής και Δύσης

Θεσσαλονίκη

Ο Ομάρ Φαρούκ Τεκμπιλέκ, από τους πιο αγαπημένους μουσικούς στη χώρα μας και σπουδαίος πρεσβευτής της ανατολίτικης μουσικής, έρχεται απόψε για μια συναυλία, μαζί με αρκετούς φίλους του, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Συμμετέχουν και οι Φωτεινή Βελεσιώτου, Φώτης Θεοδωρίδης και Θεόφιλος Πουταχίδης. Στις 9 μ.μ.

ΕΚΘΕΣΗ

Φανταστικό μουσείο

Ελευσίνα

Η Αρχιτεκτονική Σχολή του ΕΜΠ σε συνεργασία με την «Ελευσίνα 2021 Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης – Υποψήφια Πόλη» και τον Δήμο Ελευσίνας διοργανώνει την έκθεση αρχιτεκτονικής «9 Μεταβάσεις: ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ», στο Διοικητήριο του Παλιού Ελαιουργείου στην Ελευσίνα. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 19 Ιουνίου.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Διερευνώντας το σπίτι

Ιωάννινα

Η έννοια του σπιτιού είναι ανοιχτή σε ερμηνείες για τους Ελληνες και τους Τούρκους καλλιτέχνες της έκθεσης του project «Home» που παρουσιάζεται στη Δημοτική Πινακοθήκη Ιωαννίνων. Παίρνουν μέρος οι φωτογράφοι Εύα Βουτσάκη, Selen Tugrul, Korhan Karaoysal, Λίλα Ζώτου, Neslihan Koyuncu, Δημήτρη Ραπακούσης και Φωτεινή Παπαχατζή. Διάρκεια έως τις 30 Ιουνίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Παράσταση με αφετηρία τον Ιψεν

Η καλλιτεχνική κολεκτίβα «influx» παρουσιάζει την παράσταση «Σπουδή Ι: Αμαρτίες γονέων & Σπουδή ΙΙ: Το κάστρο μας στον αέρα» στο Βασιλικό Θέατρο της Θεσσαλονίκης, που αποτελεί συμπαραγωγή της ομάδας με το Ινστιτούτο Ibsen Scholarships της Νορβηγίας. Πρόκειται για τα δύο πρώτα, αυτοτελή μέρη του τρίπτυχου «ΕΜΕΙΣ: για μια δραματουργία της κρίσης», που βασίζονται σε έρευνα γύρω απο την ελληνική περίοδο 1981-2010 και έχουν ως αφετηρία έργα του Ιψεν. Την Παρασκευή 10 Ιουνίου στις 9 μ.μ. στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ Δάσους.

ΠΑΤΡΑ

Εκθεση φωτογραφίας του Τάκη Σπυρόπουλου

«Τετράδια των δρόμων. Τα συνθήματα και τα graffiti των Εξαρχείων», είναι ο τίτλος της έκθεσης με φωτογραφίες του Τάκη Σπυρόπουλου που παρουσιάζεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πάτρας. Τα συνθήματα, οι λέξεις, οι τοιχογραφίες που φωτογραφίζει ο Τάκης Σπυρόπουλος από το 2009 λειτουργούν ως δημόσια τετράδια καταγραφής της σύγχρονης ελληνικής καθημερινότητας και της κρίσης που βιώνουμε, αλλά ίσως και ως η πρώτη, έστω ιδιαίτερη και πρόωρη αρχαιολογία της κρίσης. Aρχείο του εφήμερου και καταγραφή σε εξέλιξη που ο φωτογράφος ξεκίνησε πριν από 7 χρόνια.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου

Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου έπειτα από ένα χειμώνα αποχής από τις ζωντανές εμφανίσεις, επιστρέφει με συναυλίες σε όλη την Ελλάδα. Στις 8/6 θα βρίσκεται στο Θέατρο Δάσους της Θεσσαλονίκης. Ο δημοφιλής τραγουδοποιός συγκεντρώνει και πάλι τη γνωστή ομάδα των εκλεκτών μουσικών του και δίνει ερμηνευτικό πρόσταγμα στη Ματούλα Ζαμάνη, η οποία ταυτίζεται πια σταδιακά με τις εκτελέσεις των τραγουδιών του. Βασικό στοιχείο των εμφανίσεών τους όπως πάντα η αυθεντικότητα και η καλή διάθεση. Οι πόρτες ανοίγουν στις 8 μ.μ., έναρξη στις 9 μ.μ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Θ. Μικρούτσικος και Μ. Πασχαλίδης μαζί

Ο Θάνος Μικρούτσικος και ο Μίλτος Πασχαλίδης ενώνουν τις δυνάμεις τους αυτό το καλοκαίρι «για να ξορκίσουν το κακό», όπως λένε, ταξιδεύοντας σε όλη την Ελλάδα με τραγούδια κοινού αισθήματος. Οι δύο σπουδαίοι δημιουργοί θα φέρουν μαζί τους αγαπημένα τραγούδια, με τα οποία περπάτησαν τρεις γενιές, καθιστώντας τα με αυτό τον τρόπο διαχρονικά. Την Παρασκευή 10 Ιουνίου θα εμφανιστούν στη Θεσσαλονίκη, στα πλαίσια του Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών. Μαζί τους και η ταλαντούχα νέα τραγουδοποιός Μιρέλα Πάχου. Στις 9 μ.μ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT