Στο Μαξίμου ο Νίκος Γκάλης

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνάντηση που διήρκεσε περίπου μία ώρα είχε με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, παρουσία του υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή, ο μεγαλύτερος Ελληνας καλαθοσφαιριστής, Νίκος Γκάλης, με αφορμή την απόφαση να δοθεί το όνομά του στο γήπεδο μπάσκετ του ΟΑΚΑ.

Ο Γκάλης που συνοδευόταν από τη σύζυγο και την κόρη του υπέγραψε μία μπάλα μπάσκετ που είχε στο γραφείο του ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος μάλιστα επιχείρησε να κάνει κινήσεις επίδειξης τεχνικής.

«Προσπαθούσαμε όλα τα παιδιά της εποχής να κάνουμε σπασίματα στον αέρα, αλλά δεν βάζαμε καλάθι. Εσείς πώς το κάνατε;», τον ρώτησε ο πρωθυπουργός.

«Το έκανα… Κι εγώ να σας πω δεν ξέρω πώς…», απάντησε ο Γκάλης. «Θυμάμαι, μεγαλώσαμε μαζί σας, κάθε Πέμπτη περιμέναμε τα ματς του Αρη. Γίναμε χώρα με μπασκετική παράδοση, χάρη σε σας…», δευτερολόγησε ο κ. Τσίπρας.

Κατά την έξοδό τους από το Μέγαρο Μαξίμου πρώτος πήρε τον λόγο ο Σταύρος Κοντονής, ο οποίος είπε τα εξής: «Με συναισθήματα αγάπης για την προσφορά του πήραμε αυτή την απόφαση. Η ελληνική κυβέρνηση σήμερα δίνει το όνομα του κορυφαίου μπασκετμπολίστα στην Ελλάδα και ενός εκ των κορυφαίων στην Ευρώπη στο μεγαλύτερο ελληνικό γήπεδο, το ΟΑΚΑ, τιμώντας την προσφορά του. Η ελληνική πολιτεία εκπλήρωσε ένα χρέος της και ένα καθήκον απέναντι σε ένα μεγάλο αθλητή».

Αναφορικά με το πότε θα γίνει η τελετή μετονομασίας του γηπέδου, ο υφυπουργός επισήμανε: «Θα είμαστε σε συνεννόηση και θα συναποφασίσουμε το πότε θα γίνει η τελετή».

Από την πλευρά του ο Νίκος Γκάλης είπε: «Είναι μεγάλη τιμή. Ευχαριστώ πολύ τον κ. Υφυπουργό που αναγνώρισε την προσφορά μου, αλλά και των συναθλητών μου στο ελληνικό μπάσκετ και την κοινωνία γενικότερα. Μεγαλύτερη ικανοποίηση για μένα είναι που ο ελληνικός λαός τότε ένιωσε υπερήφανος με αυτό που κάναμε. Χαίρομαι για τον απλό κόσμο που μου στάθηκε όλα αυτά τα χρόνια και που του δώσαμε χαρά. Από τη μεριά μου το μήνυμα είναι ότι τα νέα παιδιά πρέπει μέσω του αθλητισμού να γίνονται σωστά μέλη της κοινωνίας».

Οσον αφορά την προσπάθεια της Εθνικής στο Προολυμπιακό τουρνουά στις 4 Ιουλίου στον όμιλο του Τορίνο, τόνισε: «Εχουμε πολύ δυνατή ομάδα. Πάντα οι ομάδες μας ήταν καλές και διεκδικούσαν επιτυχίες. Πιστεύω πως και τώρα θα υπάρξει συνέχεια. Τους εύχομαι ό,τι καλύτερο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή