Πρόσωπα

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Eίναι ένα καλλιτεχνικό δίδυμο που διέπρεψε στην εικαστική σκηνή ήδη από τη δεκαετία του 1960. Πάντα ντύνονται με τα ίδια ρούχα και είναι απολύτως αχώριστοι, ενώ τα έργα τους χαρακτηρίστηκαν από τόλμη. Οι Gilbert & George αποφάσισαν να ανοίξουν ένα ίδρυμα – γκαλερί στο ανατολικό Λονδίνο, στο Σπίταφιλντ. Οι καλλιτέχνες δεν επέλεξαν τυχαία το σημείο, μιας και είναι ο τόπος όπου έχουν ζήσει αλλά και εργαστεί. Ετσι ελπίζουν να αφήσουν κάτι στη γειτονιά που τόσο αγάπησαν.

(…) Ηλίθιους του Διαδικτύου χαρακτήρισε όσους αντέδρασαν στην επιλογή της έγχρωμης ηθοποιού Noma Dumezweni για τον ρόλο της ενήλικης Ερμιόνης Γκρέιντζερ η δημιουργός του «Χάρι Πότερ», Τζ. Κ. Ρόουλινγκ. Η Βρετανίδα συγγραφέας δήλωσε συγκεκριμένα πως «η Ερμιόνη ως μαύρη γυναίκα έχει την απόλυτη ευλογία και τον ενθουσιασμό μου», σχετικά με το θέμα που προέκυψε με το κάστινγκ του επερχόμενου θεατρικού έργου «The Cursed Child», το οποίο θα μας μεταφέρει σε μια νέα περιπέτεια του δημοφιλέστατου franchise.

(…) Toν θαυμασμό της για τις «αναίσχυντες και περήφανες» γυναίκες, όπως η Κιμ Καρντάσιαν και τα μέλη του συγκροτήματος Pussy Riot, που αρνούνται να υποταχθούν στα πρότυπα εμφάνισης και συμπεριφοράς εξέφρασε η Ελεν Μίρεν από τις Κάννες. «Λατρεύω τις γυναίκες που έχουν ανακτήσει τον έλεγχο του σώματός τους: η Μαντόνα, η Κρίσι Χάιντ, η Τζόαν Τζετ, η Μπόνι Ράιτ», δήλωσε στην εφημερίδα Sunday Telegraph. «Aγαπώ τις Pussy Riot περισσότερο από οτιδήποτε στον κόσμο». Αναγνώρισε, πάντως, ότι εξακολουθεί να αισθάνεται δέος μπροστά στα «υπέροχα πλάσματα» που συχνάζουν στις λαμπερές εκδηλώσεις του κόσμου του θεάματος.

(…) Χαμηλές στροφές δείχνει το κοντέρ της δημοφιλέστερης εκπομπής αυτοκινήτου του BBC2 «Top Gear» με τον νέο του παρουσιαστή Κρις Εβανς. Το δεύτερο επεισόδιο της πιο ακριβοπληρωμένης παραγωγής είδαν περίπου 2,8 εκατομμύρια τηλεθεατές, διαψεύδοντας τις προσδοκίες των συντελεστών για το όριο των 5 εκατομμυρίων θεατών στη μετά Τζέρεμι Κλάρκσον εποχή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT