Τέχνη για όλους

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την πρώτη online gallery με ψηφιακές εκτυπώσεις μουσειακού τύπου στην Ελλάδα, η Εύα Θεοφανίδου βάζει την τέχνη στην καθημερινότητα.

Γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη, έζησε στη Νότια Αφρική, την Κούβα και την Αυστραλία. Η ψυχή όμως της Εύας Θεοφανίδου βρισκόταν στην Αθήνα. Αποφασίζοντας να δημιουργήσει την οnline gallery/e-shop PrintSin, η επιλογή της πόλης ήταν αυτόματη – εξάλλου δεν υπήρχε κάτι αντίστοιχο στην Ελλάδα. Έφερε τις εκτυπωτικές μηχανές από το εξωτερικό, παρήγγειλε τα ειδικά archival papers από τη Γερμανία και έβαλε σε εφαρμογή τις πρώτες εκτυπώσεις μουσειακής ποιότητας για αντίτυπα έργων τέχνης Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, νέων και καταξιωμένων, σε περιορισμένο αριθμό. Μπαίνεις στο site www.printsin.com, επιλέγεις έργο και διαστάσεις, και το παραλαμβάνεις εκτυπωμένο σε χαρτί που εξασφαλίζει τη διατήρησή του για 400 χρόνια. Κάθε έργο συνοδεύεται από υπογραφή του καλλιτέχνη ή πιστοποιητικό αυθεντικότητας, ενώ τα αντίτυπα δεν ξεπερνούν τα 200.

Τέχνη για όλους-1

«Jungle», της Ρωσίδας Αnna Bron, εικονογράφου παιδικών βιβλίων.

Τέχνη για όλους-2

«Mixed Geometry», έργο της Νεοϋορκέζας Sasha Prood. 

Τέχνη για όλους-3

«Faceless», ένα από τα best-sellers του Σουηδού Daniel Egneus, που ζει πλέον μόνιμα στην Αθήνα. 

Το site ανέβηκε το Δεκέμβριο και όταν ήρθαν οι πρώτες παραγγελίες από την Ινδία, τη Βραζιλία και τον Καναδά, σχεδόν δεν το πίστευε. «Είναι υπέροχο στο Λονδίνο ή το Παρίσι να βρίσκεται το έργο ενός Έλληνα καλλιτέχνη, που δεν θα έβρισκε άλλο τρόπο πρόσβασης». Προς το παρόν, διατηρεί τον αριθμό των καλλιτεχνών χαμηλό, αναλαμβάνει custom παραγγελίες, όπως μια τοιχογραφία για εστιατόριο, και υποστηρίζει με πάθος τη σειρά για τα παιδικά δωμάτια. Ήδη κάνει σχέδια για το μέλλον, αφού τον πρώτο της στόχο τον έχει πετύχει. Να γίνει η τέχνη προσιτή!

www.printsin.com

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή