Η Fed εκτόξευσε τις ευρωπαϊκές αγορές

Η Fed εκτόξευσε τις ευρωπαϊκές αγορές

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα υψηλότερα επίπεδα της τελευταίας εβδομάδας οδήγησε χθες τις ευρωπαϊκές αγορές η ευφορία που καλλιέργησε η πρόεδρος της Fed, Τζάνετ Γέλεν, αναβάλλοντας για αργότερα την αύξηση των επιτοκίων του δολαρίου, χωρίς ωστόσο να προκαλέσει ανησυχία για την ισχύ της αμερικανικής οικονομίας. «Οι επενδυτές εξακολουθούν να βλέπουν το ποτήρι μισογεμάτο», σχολίασε ο Αλεσάντρο Μπαλσότι, διαχειριστής επενδύσεων χαρτοφυλακίου στην JCI, που επισήμανε πως η άνοδος των τιμών του πετρελαίου σε συνδυασμό με την ομιλία της Γέλεν ενεθάρρυναν τις αγορές να «αδιαφορήσουν για την επιβράδυνση στον οικονομικό κύκλο των ΗΠΑ». Ετσι ο δείκτης FTSE MIB του Μιλάνου έκλεισε χθες με κέρδη 1,99%, ο XETRA DAX της Φρανκφούρτης με κέρδη 1,65% και ο CAC 40 της Γαλλίας με κέρδη 1,19%.

Με κέρδη 1,24% έκλεισε άλλωστε ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSE EUROTOP 100, ενώ ο FTSE 100 του Λονδίνου επίσης έκλεισε με άνοδο 0,18%. Σε ό,τι αφορά το πετρέλαιο, το αργό κινήθηκε χθες γύρω στα 50 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο δείκτης S&P 500 βρέθηκε στα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιούλιο του περασμένου έτους. Οι επενδυτές εξακολουθούν, πάντως, να προσδοκούν αστάθεια στις αγορές, καθώς πλησιάζει η 23η Ιουνίου και το δημοψήφισμα για την παραμονή της Βρετανίας στην Ε.Ε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT