Παπούα Νέα Γουινέα: Τέσσερις διαδηλωτές νεκροί σε συγκρούσεις με την αστυνομία

Παπούα Νέα Γουινέα: Τέσσερις διαδηλωτές νεκροί σε συγκρούσεις με την αστυνομία

34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ταραχές με ανταλλαγή πυροβολισμών και λεηλασίες καταστημάτων ξέσπασαν σήμερα στην πρωτεύουσα της Παπούα Νέας Γουινέας, Πόρτ Μόρεσμπι, καθώς οι αστυνομικές δυνάμεις άνοιξαν πυρ κατά σπουδαστών που πραγματοποιούσαν διαδήλωση. Από τα επεισόδια σκοτώθηκαν τουλάχιστον τέσσερις διαδηλωτές, ενώ τραυματίστηκαν περισσότεροι από 12. Πάντως η κυβέρνηση χαρακτηρίζει ως αναληθείς τις πληροφορίες για τους νεκρούς.

Συνθήκες πολιτικής αναταραχής επικρατούν τις τελευταίες εβδομάδες, στο νησί που βρίσκεται στα βόρεια της Αυστραλίας, καθώς ο πρωθυπουργός Πίτερ Ονίλ καλείται να παραιτηθεί μετά από καταγγελίες για διαφθορά.

Μαρτυρίες στο Πορτ Μόρεσμπι, αναφέρουν ότι η αστυνομία προχώρησε σε χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει τη διαδήλωση στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Ουαϊγκάνι. Αναφέρθηκαν επίσης συγκρούσεις έξω από το γενικό νοσοκομείο στην πρωτεύουσα, ενώ ακούστηκαν και πυροβολισμοί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή