Η Amazon επενδύει 3 δισ. δολ. στην Ινδία

Η Amazon επενδύει 3 δισ. δολ. στην Ινδία

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο κολοσσός των ηλεκτρονικών πωλήσεων Amazon ενισχύει την παρουσία του στην Ινδία με μια νέα επένδυση ύψους 3 δισ. δολαρίων. Ανεβάζει έτσι σε τουλάχιστον 5 δισ. δολάρια το ύψος των επενδύσεών του στη δεύτερη και ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία της Ασίας.

Ανακοινώνοντας τα σχέδιά του, ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Amazon Τζεφ Μπέζος χαρακτήρισε την Ινδία «ταχύτερα αναπτυσσόμενη αγορά» για την εταιρεία του.

Διευκρίνισε ότι στο πλαίσιο του σχεδίου του για επέκταση στην Ινδία εντάσσεται και η ανάπτυξη των υπηρεσιών διαδικτυακού νέφους (cloud services).

Τόνισε επίσης ότι με τη νέα επένδυση η Ινδία θα είναι πλέον η έδρα του μεγαλύτερου κέντρου ανάπτυξης λογισμικού που θα διατηρεί η Amazon εκτός ΗΠΑ. Το κέντρο αυτό, που, σύμφωνα με τον Τζεφ Μπέζος, θα δημιουργήσει «σημαντικό» αριθμό θέσεων εργασίας, μάλλον θα εγκατασταθεί στην πόλη Ιντεραμπάντ στη Νότια Ινδία. Στην ίδια περιοχή σκοπεύει να ανοίξει επίσης κέντρο ανάπτυξης λογισμικού και η Apple, ο διευθύνων σύμβουλος της οποίας Τιμ Κουκ επισκέφτηκε την Ινδία τον περασμένο μήνα.

Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ των Financial Times, η κίνηση της Amazon καταδεικνύει την αυξανόμενη σημασία της Ινδίας για τις αμερικανικές εταιρείες υψηλής τεχνολογίας, καθώς η χώρα είναι πράγματι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη αγορά χρηστών Ιντερνετ, χάρη στην εκτίναξη των πωλήσεων των έξυπνων κινητών.

Ραγδαία ανάπτυξη

Ο αριθμός των χρηστών Ιντερνετ στην Ινδία αυξήθηκε κατά 40% μόνον κατά το περασμένο έτος και υπερβαίνει πλέον τα 250 εκατομμύρια άτομα, σύμφωνα με την ένωση Ιντερνετ και κινητών της χώρας.

Οπως, άλλωστε, επισημαίνει η ιστοσελίδα της Christian Science Monitor, η Ινδία αποτελεί ήδη μεγάλο αναδυόμενο τεχνολογικό κέντρο. Εχει προσελκύσει ήδη μεγάλες επενδύσεις όχι μόνον από την Amazon και την Apple, αλλά και από την Google. Σε ό,τι αφορά τις προσδοκίες της Amazon, η Morgan Stanley επισήμανε ότι για τον διαδικτυακό κολοσσό η Ινδία προσφέρει μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης και ευελπιστεί πως δεν θα επαναληφθεί εκεί η αποτυχία της να υπερισχύσει της Alibaba στην Κίνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή