Πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ Μπακογιάννη και Αντωνοπούλου

Πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ Μπακογιάννη και Αντωνοπούλου

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για τον αποκλεισμό της Στερεάς Ελλάδας από την κατανομή των 2.297 θέσεων για την πρόσληψη προσωπικού, μέσω του ΟΑΕΔ στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων διαμαρτυρήθηκε ο περιφερειάρχης, Κώστας Μπακογιάννης, με ανάρτησή του στο facebook. Στη Στερεά Ελλάδα λειτουργούν δύο ξενοδοχεία ως κέντρα φιλοξενίας προσφύγων, τα οποία άνοιξαν με ενέργειες της Περιφέρειας και ένα ακόμα κέντρο φιλοξενίας.

O περιφερειάρχης στην ανάρτησή του ανέφερε ότι «προφανώς κάποιοι δεν εκτιμούν ούτε τη συγκινητική ανταπόκριση των τοπικών κοινωνιών, ούτε τις προσπάθειες που καταβάλλουμε για να στηρίξουμε μια εθνική υπόθεση, πέρα και πάνω από τα κόμματα και τις σκοπιμότητές τους. Κρίμα».

Λίγο αργότερα, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου, εξέδωσε δελτίο Τύπου με το οποίο κατηγόρησε τον κ. Μπακογιάννη ότι ψεύδεται και ασκεί αντιπολίτευση, σημειώνοντας ότι «δεν υπάρχει κανένας αποκλεισμός των δομών υποστήριξης προσφύγων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας». Στο ίδιο δελτίο Τύπου η κ. Αντωνοπούλου ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιηθούν 150 προσλήψεις για τα κέντρα της Στερεάς Ελλάδας.

Με νέα ανάρτησή του ο κ. Μπακογιάννης επισήμανε ότι ξαφνικά προέκυψε η πρόσληψη των 150 ατόμων και κάλεσε την κ. Αντωνοπούλου να παραδειγματιστεί από τον κ. Μουζάλα «που αναζητεί πάντα κοινές λύσεις για ένα κοινό πρόβλημα».

Με νέα ανακοίνωση, η κ. Αντωνοπούλου τόνισε ότι «ο κ. Μπακογιάννης αυταπατάται αν θεωρεί ότι ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για το προσφυγικό άλλαξε εν μια νυκτί εξαιτίας της παρέμβασής του».

Κατόπιν, μέσω facebook, ο κ. Μπακογιάννης δήλωσε άναυδος για τους ρυθμούς παραγωγής δελτίων Τύπου από το γραφείο της υπουργού. «Σταματώ εδώ, μην πάρει πίσω τις 150 προσλήψεις για τα κέντρα φιλοξενίας μας» καταλήγει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT